Blansko

Blansko várost, amely a dél-morvaországi régióban, Brnótól 19 km-re északra található, a morva karszt kapujának is tekintik. A környéken megközelíthető barlangok sorát felfedezheti és az ipari építészet és a műszaki műemlékek szerelmesei is találnak kedvükre valót.

A város központjában található egy késő reneszánsz kastély, amely a Blansko Múzeum kiállításának ad otthont. Ez az egyetlen múzeum Csehországban, amely a bányászat történetével foglalkozik a történelem előtti időktől napjainkig. A kiállítás egy része a morvaországi karsztról, annak földalatti kutatásáról és mérési technikáiról is szól.

Ritkaságnak számít az egykori Kárpátaljai Ruszban épült A Szent Paraszkiva fatemplom, amelyet vasúton szállítottak Blanskóba és 1936-ban építettek újjá.

Az ipari múltnak a város déli peremén található Klamovka kunyhó állít emléket. Ez a legfiatalabb az eredeti vasművek közül és az egyetlen, amely a mai napig fennmaradt.

A nyári hónapokban a látogatók a Aquapark Blansko-ban felfrissülhetnek és élvezhetik a vízi szórakozást.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Dél-Morvaország, x

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet