9 szuper családi programötlet a téli időszakra

A gyerkőcöket lekötni télen sem egyszerű dolog, pláne, hogy a hideg idő miatt sokszor a lakásban ragad a család. Pontosan ezért hoztunk most 9 olyan programötletet, amelyek igazi élményt adhatnak szülőknek és gyerekeknek egyaránt.
9 szuper családi programötlet a téli időszakra
Kirándulás a havas tájon a családdal

1. Irány a hófödte természet!

Egészen magától értetődő családi program a csodaszép hóval borított tájak meglátogatása, mégsem olyan egyszerű feladat ez manapság, mint sokunk gyermekkorában volt. A fehér hóba borult téli táj már egyre ritkább látványosság napjainkban, így komolyabb szervezést igényelhet, hogy eljussunk a gyerkőcökkel egy ilyen helyre a téli hónapokban. A kihívás ugyan nehezebb feladat szülőként, de biztosan állíthatjuk, hogy abszolút megéri a készülődést és utazást egy magasabban fekvő havas erdő meglátogatása. Akár az otthonunkhoz közelebb, akár távolabb található ilyen vidék a lényeg ugyanaz marad. Bátran mozduljunk ki egy kis aktív kikapcsolódásra a gyerkőcökkel.

  • 👧👦 A gyerekeknek: hógolyózás és hóember építés kifulladásig
  • 👩🧔 A felnőtteknek: stresszoldó séta és elmerülés a természet szépségeiben

TIPP:

Néhány kirándulóhely, amelyeket gyakran vastag hótakaró borít a téli időszakban: Dobogókő, Normafa, Lillafüred, Zempléni hegyek, Kékestető.


Élményfürdőzés és termálfürdőzés télen

2. Csobbanás az egész famíliával!

Nem a legszokványosabb dolog télen fürdőzésre indulni, de annál nagyobb élményt adhat a család minden tagjának. És ez alatt tényleg minden tagot értünk. Egy termálfürdő vagy élményfürdő meglátogatása kiváló program a legkisebbeknek és a nagyszülőknek egyaránt, főleg, ha olyan fürdőt sikerül választanunk, ahol az élménymedencéken és csúszdákon túl nyugtató termálvizes medencéket is találhatunk.

  • 👧👦 A gyerekeknek: önfeledt vízi játék
  • 👩🧔 A felnőtteknek: lazítás és minőségi idő a gyerkőcökkel

TIPP:

Tudta, hogy a Travelking kínálatában is megtalálhatók fürdő és wellness belépők? Ilyen például a MJUS World Resort & Thermal Park**** szállodába szóló egész napos belépőnk, ahol a termál medencéken és wellness lehetőségeken túl gyermekmedence is található élményelemekkel.


Téli kreatív program a gyerekekkel

3. Dekorálásra fel!

Minden évszakban jól esik kicsit felfrissíteni a lakást néhány új dekorelemmel. De mi lenne, ha ebből igazi kreatív közös program lenne idén? Az hogy ki milyen típusú díszeket látna szívesen a lakásában ebben az időszakban, vagy hogy csak az egyik szoba vagy akár a teljes lakás kapna új színt ezzel, annak már tényleg csak a kedv és képzelet szabhat határt. Egy ilyen időtöltéshez pedig aztán végképp nem kell kiüríteni a pénztárcánkat, hiszen pont az benne az igazi buli, ha a díszeket olcsóbb alapanyagokból de magunk készítjük el.

  • 👧👦 A gyerekeknek: emlékezetes és kreatív program, ami hosszú órákon át leköti őket
  • 👩🧔 A felnőtteknek: költséghatékony programlehetőség, ami rossz időben tökéletes programalternatíva lehet

TIPP:

Érdemes az interneten kicsit utánajárni a saját készítésű téli dekoroknak. Számtalan inspirációval és akár kinyomtatható sablonokkal is találkozhatunk például.


Korcsolyázás a családdal

4. Egy hamisítatlan téli program

Van egy két olyan program, amire csak az adott évszakban van lehetőségünk. A korcsolyázás ékes példája ennek, ezért ha van rá lehetőségünk semmiképpen nem érdemes elszalasztani. A városokban élőknek ebben bizony előnyük van, hiszen a legtöbb nagyváros rendelkezik szabadtéri vagy fedett korcsolyapályával, de egyre több vidéki kezdeményezés és úgynevezett "házi pálya" található a kisebb falvakban és városokban is, amiket ugyanannyira érdemes kipróbálni. Arról valószínűleg nem kell senkit meggyőznünk, hogy mennyire bulis és emlékezetes program ez az egész családnak, így ez a kedvcsináló is inkább csak egy kis emlékeztető, ha éppen úgy gondolnánk szülőként, hogy hirtelen semmi jó ötlet nem jut eszünkbe.

  • 👧👦 A gyerekeknek: aktív, élményteli program, ami garantáltan a hét fénypontja lesz számukra
  • 👩🧔 A felnőtteknek: egy kis mozgás az ülőmunkából kiszabadulva és élménygyűjtés a gyerkőcökkel

TIPP:

Mielőtt útnak indulna a család feltétlenül érdemes utánajárni az adott pálya pontos nyitvatartásának, árainak, a fizetési és felszerelés kölcsönzési lehetőségeknek is, így érkezéskor biztosan nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés.


Várak és kastélyok felfedezése a családdal

5. Mesebeli kastélyok és titokzatos várak

Ha kastélyokról és várakról van szó nem mondhatjuk, hogy hazánkban hiányban szenvednénk a lehetőségek terén. Télen talán nem ez a családi program jutna eszünkbe elsőként, de a legtöbb kastély és vár ebben az időszakban is változatlanul nyitva tart. Ezek a típusú nevezetességek tavasszal és nyáron a legfrekventáltabbak, így ha szeretnénk elkerülni a nagy tömeget egészen kézenfekvő télen felfedezni őket. Nagyon különleges hangulatot árasztanak ezek az épületek, ami nem csak a gyerekeket de az egész családot elvarázsolja majd. Kalandra fel!

  • 👧👦 A gyerekeknek: káprázatos mesebeli élmény vagy igazi lovagi felfedezőtúra
  • 👩🧔 A felnőtteknek: kulturális, építészeti és történelmi élmény egyaránt

TIPP:

A legszebb hazai kastélyokról és várakról írtunk már egy korábbi cikkünkben, de álljon itt néhány tipp. Várak: Boldogkő vára, Vajdahunyad vára, Bory vár, Egri vár, Visegrádi vár, Tatai vár. Kastélyok: Festetics-kastély, Edelényi-kastélysziget, Esterházy-kastély.


Forró csoki készítés otthon

6. Óóó de forró!

Volt már rá példa, hogy együtt főzött vagy sütött a család apraja nagyja? Igen? És olyan, amikor a tél legnagyobb finomsága, a forró csoki készült házilag? Nem? Nos akkor épp itt az ideje! Számtalan receptet találhatunk a kezdő szintűtől a haladóig egyaránt. De a dolog szépsége nem is igazán abban rejlik, amit készítünk, hanem sokkal inkább a közös munkában, az együtt töltött időben. Ha pedig sikerül az ablak mellett ülve, a hófehér tájat csodálva elfogyasztanunk a közös kreálmányt az már csak hab a tortán!

  • 👧👦 A gyerekeknek: a közös alkotás és persze finomság élménye
  • 👩🧔 A felnőtteknek: a jóllakott elégedett mosolyok és a közös alkotás felemelő pillanatai

TIPP:

Ha forró csokoládé készítésre adjunk a fejünket, egy dolgot biztosan ne felejtsünk le a bevásárló listánkról, a gyerekek kedvencét, a pillecukrot!


Családi wellness hétvége

7. Wellness élményekre fel!

A legtöbb család nyárra tervezi a nagy közös és egyben hosszabb utazást, ami szuper dolog, csak valahogy sokszor elfelejtünk év közben is pihenni, így a nyaralást már úgy várja a legtöbb szülő, mint a teljes év megváltását. Mi lenne, ha idén ez kicsit másképpen lenne? Nem szükséges persze feltétlenül, hogy télen is hetekig tartó üdülésre induljunk, de egy kellemes szálláson eltöltött wellness hétvége tökéletesen ki tud szakítani minket a mókuskerékből, új lendületet adva az egész családnak.

  • 👧👦 A gyerekeknek: játékos vízi élmények, jótékonyan ható környezetváltozás
  • 👩🧔 A felnőtteknek: megérdemelt feltöltődés és minőségi idő a család minden tagjával

TIPP:

Ide kattintva megtalálható az összes olyan wellness szállásajánlatunk, ahol a gyerkőcök ingyenesen tarthatnak a szüleikkel.


Családi bowling

8. Bowling party

Kimozdulna a lakásból a család, valamilyen aktív programra vágyva de a szabadban nem éppen rózsás az idő? Az ilyen esetekben tökéletes választás lehet a legközelebbi bowling pálya meglátogatása. Ez egy jó alkalom lehet egy kis egészséges versenyre is. Ki tudja vajon a család melyik tagjáról derül majd ki, hogy igazi bowling tehetség?

  • 👧👦 A gyerekeknek: aktív program egy kis versenyélménnyel
  • 👩🧔 A felnőtteknek: aktív program egy jó kis koktéllal megfűszerezve

Sííelés és szánkózás a családdal

9. Csúszás a havas lejtőkön

A végére érkezzen a tél másik ikonikus és kihagyhatatlan programja a szánkózás vagy síelés. Ehhez azonban manapság igencsak résen kell lennünk. Bár a szánkózáshoz egy nagyobb hóesés és egy domboldal is elegendő a síelés azért kicsit nagyobb szervezést igényel. Azt, hogy a gyerekek mennyire imádják a havas programokat nem szükséges ecsetelnünk, így ha csak egy kis lehetőség is adódik ilyesmire mindenképpen érdemes kihasználnunk, hiszen az időjárás változékonysága nem éppen kedvez manapság a havas programoknak.

  • 👧👦 A gyerekeknek: hamisítatlan téli szórakozás
  • 👩🧔 A felnőtteknek: egy kis gyerekkori nosztalgia

TIPP:

Ha a hó nem jön hozzánk bizony nekünk kell elmenni hozzá. A Travelking kínálatában számtalan szállás található sípálya közelében, amelyeket mind összegyűjtöttünk, hogy könnyebb legyen közülük választani. Köztük olyan különlegességekkel mint a Demänová Rezort, amely saját sípályával rendelkezik.


Reméljük a tippjeinkkel az egész család fantasztikus élményekkel gazdagodik majd idén télen!

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet