Egy hétvége, amelybe egy egész nyaralás belefér

Hogyan hozhatja ki a maximumot egy hétvégéből? Utazzon vidéken! Elhoztunk Önnek 6 olyan vidéki helyszínt, amelyet felfedezve úgy érzi majd ez a rövid vakáció többet ért, és jobban feltöltötte, mint egy hét.
Egy hétvége, amelybe egy egész nyaralás belefér

Beköszöntött a nyár és a vakáció ideje, egyre-másra jelennek meg a nyaralós képek az ismerősökről a közösségi médiában, és Önt is utazásra inspirálja a strandidő? Nem akar egy egész hetet a nyaralással tölteni, de szeretné megtörni egy kicsit a mindennapokat és elengedni egy pár napra magát? Összeállítottunk egy pár olyan hétvégi kirándulás és programötletet, melyet megvalósítva úgy érzi majd, egy egész nyaralás belefért a hétvégébe!

Hazánk tele van csodálatos turista látnivalókkal és olyan gyönyörű helyekkel, ahol mindenki életreszóló élményeket szerezhet. Nem kell messzire mennie ahhoz, hogy kikapcsolódjon, ajánlataink között biztosan talál olyan vidéki helyszínt, amit egy rövidebb autóúttal is meglátogathat.

Miskolc, Lillafüred

Egy hétvége a Bükk lábánál

Miskolcot sokan csak az acélvárosként ismerik, pedig a helyiség már régen meghaladta régi árnyékát. Elég csak Lillafüredre gondolni, amelynek szépsége József Attilát az Óda megírására ihlette. Ha szeretne egy kicsit elvonulni a zajtól, a Bükk hegység számos könnyen elérhető útvonalán erdőfürdőt vehet és maga mögött hagyhatja a nyüzsgést. Semmiképpen nem érdemes kihagyni az erdei kisvasutat, amely a városból Hámori tóhoz közlekedik. A Lillafüredi vízesés hazánk legnagyobb vízesése, és a mellette kanyargó elegáns függőkert gondos tervezésről árulkodik. Nem messze, a Lillafüredi libegővel feljuthat a Jávorhegyre, ahonnan csodás kilátás nyílik a környező dombokra és erdőre, és ahonnan felfedezheti a Bükk fennsíkot. Ismerje meg a Molnár-szikla tragikus legendáját, keressen ősember csontokat a Szeleta-barlangban, vagy csak fogyasszon el egy kávét a Palotaszálló ólom ablakos Mátyás termében. Gyermekekkel a Vadaspark lakóinak meglátogatása is nagy élmény. A város másik üdülő övezete Miskolctapolca, ahol csónakázhat a tavon, száguldhat egyet a bobpályán, vagy feltöltődhet Magyarország egyetlen természetes barlagfürdőjében. Ha határon túli élményre is vágyik, érdemes ellátogatnia Kassára, amely csak 1 óra autóútra van. A történelem szerelmeseit pedig az Edelényi L’Huillier-Coburg kastély (25 km) fogja lenyűgözni.

TIPP:

A Miskolctapolcai Kikelet Club Hotel a Barlangfürdőtől mindössze 500 m-re várja vendégeit félpanziós ellátással. A környék felfedezéséhez lehetősége van Nordic walking botok, vagy kerékpár kölcsönzésére is.

Hajdúszoboszlói strand

Egy hétvége lazítással

Hajdúszoboszló Magyarország egyik legkedveltebb fürdővárosa. Nyáron élettől nyüzsgő, szinte minden hétvégén van valamilyen fesztivál, vagy rendezvény a városban. A főtéren sétálva látogasson el a Harangházba, ahol 50 csodaszép harangot kongathat meg. A Hajdúszoboszlói stand és gyógyfürdő Európa legnagyobb fürdő komplexuma. Számos csúszda, gyógy- és élménymedence várja a látogatókat. Ha gyermekekkel érkezik, este nem kell majd őket ringatni! Látogatásakor érdemes meglátogatni a közeli Debrecen városát (20 km), melyet 'Kálvinista Róma' néven is emlegetnek. A főtér, a zenélő szökőkút és a Nagytemplom megtekintése mellett, látgasson el a Nagyerdőbe, valamint az Egyetem parkjába. Gyermekekkel a Kerekerdő Élményparkot, az Állat- és Növénykertet és az Agora Science Centert is meleg szívvel ajánljuk. Ha inkább a természetbe vágyik, semmiképp nem szabad kihagyni. a Hortobányi Nemzeti Parkba való látogatást (30 km). A Mátai ménesnél rendszeresen tartanak a pusztai életet idéző csikós bemutatókat, valamint érdemes ellátogatni még a Hortobágyi Madárkórházba, és a híres kilenc lyukú hidat sem szabad kihagyni. Határon túli élményekért látogasson át a kb. 1 óra autóútra található Nagyváradra!

TIPP:

A Hajdúszoboszlói Aqua Blue Hotel elegáns belső terekkel és félpanziós ellátással várja vendégeit. A strandidő kiélvezésére az élménymedencében és a napozó teraszon lesz lehetősége. A szálláshely bababarát, valamint a gyermekeket külön játszósarok várja. A hotelben kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség, valamint kisállatát sem kell otthon hagynia.

Gyulai vár

Történelmi kitekintő

A történelem kedvelői nem hagyhatják ki Gyulát, a délkelet-magyarországi festői fürdővárost, melynek látképét, a síkvidéki gótikus téglavár uralja. Eger és Szigetvár várával együtt egykor az ország három legjobban megerősített várának egyike volt. 129 évig tartó oszmán uralom után a várat sörfőzdének, szeszfőzdének, archívumnak, sőt börtönnek is használták. A várfürdüben gyógyító termálvízzel teli medencék, szaunavilág és rengeteg vízi élményelem várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Gyulán született Erkel Ferenc a Himnusz zeneszerzője, akinek élettörténetével az Erkel Ferenc Emlékházban ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Érdemes még ellátogatni az Almássy-Kastélyba, ahol bepillantást nyerhet a korabeli mindennapokba, valamint a Gyulavári kastélyba, ahol a Dél-Alföld néprajzi, kulturális és természeti- környezeti értékeit ismerheti meg. Egy édes élményért látgasson el a csodálatos szecessziós stílusban épült Százéves Cukrászdába, ahol a finomságok mellett a cukrászat történetét is megismerheti. A Gyula szomszédságában található Szabadkígyóson lévő historizáló, neoreneszánsz stílusú Wenckheim Kastély hatalmas angolparkkal és főúri pompával várja a látogatókat. Határon túli élményekért látogasson át a kb. 1 óra autóútra található Aradra!

Pécs, belváros

Egy kis keleti hangulat

Ha orientális élményekre vágyik Harkány történelmi városában tett séta során nemcsak gyönyörű templomokkal és katedrálisokkal, hanem török kori építészeti emlékekkel, például mecsetekkel és karcsú minaretekkel is találkozhat. A városban járva érdemes kipróbálnia az egyedülálló gyógyvízéről híres Gyógy- és Strandfürdőt, ahol úszó-, kaland- vagy gyermekmedencékben kapcsolódhat ki az egész család. Érdemes ellátogatni a közeli Pécs városába (27 km) városába, ahol az iszlám hódoltság emlékei mellett számos olyan ókori műemlék megtekinthető, amely az UNESCO Világörökségi listáján is helyet kapott. A Jakowali Hassan Pascha mecset Magyarország egyik legjobban megőrzött muszlim épülete. A város másik meghatározó épülete a 11. századi székesegyház, és kihagyhatatlan élményt rejtegetnek a föld alatti ókeresztény sírkamrák vagy a világhírű Zsolnay porcelán manufaktúrának otthonadó Zsolnay negyed meglátogatása és a Pécsi Állatkert is. Népszerű turisztikai célpont a Harkány szomszédságában található Siklósi vár (5 km) vagy a Villányi borvidék, melynek szépségét és páratlan nedűit a Villány-Siklósi borút mentén is fedezheti fel.

TIPP:

A Park Hotel Harkány 10 méterre a Harkányi Fürdőtől várja a vendégeit. A komplexum összesen 4 szállodaépületből áll, amelyek egy gyönyörű kertben helyezkednek el és az egyes épületek között fedett üvegfolyosón lehet közlekedni. A szálloda saját wellnessel, félpanziós ellátással valamint masszázs és wellness kezelésekkel várja a vendégeket, kávézójában pedig házi készítésű különlegességeket kóstolhat.

Balaton, Tihany

Pihenés a Magyar Tengernél

A Balatont, amely Közép-Európa legnagyobb tava, a vízi sportok szerelmesei, a horgászat kedvelői, a túrázók, a gyermekes családok és a nyugdíjasok is egyaránt kedvelik. A 240 km hosszú Balaton körúton körbetekerheti kerékpáron az egész tavat! Balatonfüred a magyar tenger ékköve, a Tagore sétány árnyékot adó platán fasora alatt sétálhatva, gyönyörködhet az elegáns klasszicista épületekben. Tihany a Balatonba benyúló kis félszigeten fekszik, legikonikusabb épülete a 11. században épült bencés rendi apátság ahol I. András sírja is található. A Tapolcai tavasbarlangokban egyedülálló módon csónakázhat a valószínátlenül kék vízben. Itt ne felejtsen el mélyet lélegezni, mert a barlang levegőjének páratartalma különösen magas és kedvező hatással van a légzőrendszerre. A Balaton felé magasodik a Szigligeti vár, melynek történelme a 13. századig vezethető vissza. A virágok szerelmeseinek nem szabad kihagynia egy látogatás a Kőröshegyi levendulásba, ahol 8 hektáron termelik az illatos és csodaszép levendulát, valamint a tavaszi szezonban a tulipánokban és nárciszokban lehet gyönyörködni. A csodaszép Badacsonyi borvidék az egyik legismertebb magyar borvidék, melynek zamatos nedűit kár volna kihagynia.

TIPP:

Látogasson el a Balaton lleggyönyörűbb településeire és fedezze fel a magyar tengert az Admirál Family Resortbál. A szálloda csupán 400 méterre a Balatontól félpanziós ellátással várja a vendégeit az idilli Keszthely városában! Ha kifáradt a városnézésben a hotel 2 000 m²-es kertjében napernyő alatt sütkérezhet a kültéri medence melletti nyugágyakon.

Sopron, belváros

Bevenni a leghűségesebb várost

Sopront Magyarország barokk gyöngyének, és egyben a "leghűségesebb városnak" is becézik, mert az első világháború utáin népszavazáson úgy döntött, hogy csatlakozik Magyarországhoz, és nem a gazdagabb szomszédos Ausztriához, melynek a Hűségkapu állít emléket. A város egy teljesen megkímélt középkori városközponttal, gótikus stílusú házakkal, templomokkal, két zsinagógával és kolostorral büszkélkedhet. A 13. századból származó tűztorony pazar kilátást biztosít, a Lővérekre de tiszta időben el lehet látni egészen az osztrák Alpokig is. Érdemes ellátogatni a közeli Fertődi Esterházy-kastélyba, melynek beceneve a "magyar Versailles". A túrázni vágyók felfedezhetik a Fertő tó körül elterülő hatalmas Fertő-Hanság Nemzeti Parkot. A tótól nem messze egy igen különleges hely található. A Fertőrákosi Mithras-szentély még a Római Birodalom idejéből maradt fenn! Az 1866-ban felfedezett Napisten szentély felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. Határon túli élményekért, látogasson át a kb. 1 óra autóútra található Bécsbe!

TIPP:

Az Hotel Szieszta félpanziós ellátással és wellness szolgáltatások széles választékával (úszómedence, pezsgőfürdő, szauna) valamint a közeli Lővér Fürdőbe szóló belépővel várja a vendégeket. Rádásul a 6 év alatti gyermekek ingyenesen tarthatnak Önnel.


Még több kirándulási tippért látogassa meg a Travelpédiát és fedezze fel az összes látványosságot!

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet