Március 15. hosszú hétvége, tele programokkal

Élvezze ki a március 15.-ei hosszú hétvégét. Összegyűjtöttük a legjobb családi programokat és szállásajánlatokat a hétvégére, hogy Ön is és a gyerekek is feltöltődve kezdjék a tavaszi időszakot. Tippjeinket március 15-ire itt olvashatja:
Március 15. hosszú hétvége, tele programokkal

2024-ben, március 15. péntekre esik, így tökéletes alkalom nyílik egy felejthetetlen utazásra a hosszú hétvégén! Pompás választás lehet ez az pár nap egy frissítő wellness pihenéshez a párunkkal, vagy a családunkkal. De legyen szemfüles és már most foglaljon, ugyanis a legjobb wellness hotelek gyorsan betelnek. Kezdje a tavaszt egy igazi felfrissüléssel!

Íme néhány csodás szálloda, ahol garantált a pihenés! Ráadásul március 15-én ingyenes a belépés országszerte több múzeumba is. Kalandra fel!

A Március 15-ei hosszú hétvégén még szabad szobával rendelkező szálláshelyeink IDE kattintva találja.


A legjobb wellness ajánlatok március 15-re

Családbarát wellness pihenés Mezőkövesden

A mezőkövesdi Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness **** tökéletes választás lehet, ha egy kis wellness kényeztetésre vágyik és maga mögött szeretné hagyni a hétköznap fáradalmait.

A szálloda luxus környezetben várja vendégeit, ahol szaunák, gyógyvizes medencék, professzionális masszázsok széles kínálatából válogathat, illetve a népszerű Zsóry Gyógy- és Strandfürdőtől is mindössze 100 méterre található. Egyébként a szállodától a Matyó Múzeum kb. egy 10 perces autóval elérhető, amely március 15-én ingyenesen látogatható lesz.

Múzeum tipp:

A mezőkövesdi Matyó Múzeum 1953 óta várja a látogatókat a volt Korona Szálló műemlék épületében. A matyó népművészet értékét bizonyítja, hogy 2012-ben felkerült az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listájára, 2013-ban pedig a Hungarikumok közé sorolták. A múzeum 2006-ban elnyerte az "Év Múzeuma" címet is.

Az állandó kiállítás során a látogatók ízelítőt kaphatnak a mindennapi matyó viseletekből, megismerkedhetnek a matyók életével, szokásaival és a summás élettel. A kiállítás középpontjában egy 19-20. századi háromosztatú parasztház áll, ahol a jellegzetes ágy, asztal, lóca, tulipános láda, fali oltár és szentképek mellett használati tárgyak és egy búbos kemence is látható. 

Travelking TIPP:

Hozza közelebb gyermekei számára a kötelező olvasmányok hőseit és mutassa meg, hogyan éltek egykor dédszüleik.


Siófok belvárosa a víztoronnyal

Siófoki relax a Balaton partján

Sétáljon a magyar tenger partján és szálljon meg a Siófokon található Prémium Hotel Panoráma **** szállodában, mindössze egy perc sétára a Balatontól. Töltődjön fel a wellness-részlegben, ahol egy úszó- és egy élménymedence várja, vagy további kényeztetésért próbálja kis a szaunákat, valamint a tepidáriumot. Emellett ellazulhat a különféle masszázsok, valamint a pihentető és fiatalító kezelések során is.

A félpanziós ellátásnak köszönhetően reggel és este svédasztalos ellátás várja, de este ellátogathat a bárba is, ahol a frissítő italok mellett egy csésze finom kávét is elfogyaszthat, akár a tágas teraszon, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra.

Kirándulás tipp:

Siófok belvárosában nem szabad kihagyni a víztorony megmászását, melynek csodás panoráma lesz a jutalma. A kikötőbe tett barangolás során gyönyörködhet a karcsú vitorlásokban, de akár vízre is szállhat és sétahajózást a magyar tengeren.

Ha a gyerekek abban a korban vannak, hogy minden érdekli őket, ami állatokkal kapcsolatos, látogasson el a Bella Állatparkba, ahol a legkisebbeket is élmények várják, hiszen babakocsival is teljesen bejárható. Simogasson tevét, cicát vagy tudja meg saját kézből, milyen puha az alpaka szőr. Az állatok nagy kifutókban, a legszelídebbek pedig a látogatók között mozognak. Közelről megfigyelhetik a struccokat, kengurukat vagy szurikátákat. Ráadásul élménylovagláson is részt vehetnek lovakon, pónikon, vagy tevéken is.

Travelking TIPP:

A különleges Fordított házban a fejetetejére áll a világ. Gyerekekkel különleges program, ami a képzelőerejüket is megdolgoztatja.


Visegrádi fellegvár

Történelmi kalandok és hajózás Visegrádon

Mindig is szerette volna kipróbálni, hogy milyen egy hajón ébredni? Akkor foglalja le szállását az egyedülálló Aquamarina Hotel Visegrád ***-ban és hagyja, hogy a Duna hullámai ringassák álomba. A hangulatos szobákból és a szálloda étterméből is gyönyörű kilátás nyílik a hatalmas folyóra, a Visegrádi fellegvárra és a környező természetre is.

Indítsa a napot egy bőséges büféreggelivel, majd fedezze fel Visegrádot és környékét. A szülőket egy kellemes üdvözlő ital várja, az ingyenes kerékpárbérlési lehetőség pedig nagy segítség ennek a történelmi városnak a felfedezésében.

Múzeum tipp:

Látogasson el a Mátyás Király Múzeumba, amelyet eredetileg a 13. században építették Magyarország királyai számára. A látogatókat a palota fogadóudvara és kápolnaterasza, a királyi lakosztály reneszánsz díszudvara és a királyné narancskertje várja.

Újra látható lett a 1000 Ft-os bankjegy hátoldaláról mindenki számára jól ismert 15. századi Herkules-kút is és az Oroszlános falikút, valamint a palotakert Anjou-kori díszkútja is. A család apró tagjait a Mátyás király játszópark, valamint egy Színes mesekert is várja.

Travelking TIPP:

Csupán a panoráma miatt is érdemes felkapaszkodni a Visegrádi fellegvárba, amelynek teraszáról lenyűgöző látkép tárul a kalandorok elé: a Dunakanyar méltóságos íve.


A legjobb wellness ajánlatok március 15-re

Fővárosi felfedező túra a családdal

Kényeztesse magát az Ensana Thermal Margaret Island Health Spa Hotel **** szállodában, amely a Margitsziget csendes és természetes környezetében található, Budapest központjában. A Széchenyi étteremben a legfrissebb és legfinomabb alapanyagokból készült magyar és nemzetközi ételeket fogyaszthatja el, a bőséges svédasztalos reggeli és vacsora során.

A szálloda wellness-részlege az egyik legmodernebb és legnagyobb hotelben lévő fürdőrészleg Budapesten, így igazán tökéletes pihenésben lehet része. Próbálja ki a különböző medencéket, feltöltődhet a szaunavilágban, vagy hogy teljes legyen a kényeztetés egy masszázst, valamint wellness- és szépségápolási kezeléseket is igénybe vehet.

Kirándulás tipp:

A fővárosban városszerte szerveznek megemlékezéseket és programokat a 48-as forradalommal kapcsolatban. Az irodalom kedvelői ellátogathatnak a Pilvax kávéházba ahol a 12 pont ötlete megszületett, vagy a Nemzeti múzeum lépcsőjéhez, ahol elhangzott a Petőfi erre a napra írt költeménye, a 'Nemzeti dal'.

A Budai vár is különleges helyet foglal el a forradalom eseményeiben, hiszen innen szabadította ki a nép Táncsics Mihályt. emellett a Nemzeti színházba is érdemes ellátogatni, ahol a forradalom napján műsorra tűzték a Bánk Bánt a tömeg kérésére és a színészek kokárdában léptek fel.

Múzeum TIPP:

Egy másik időszakba kalandozva, a Budai vár alatti Sziklakórház Atombunker Múzeumba is ellátogathat, melynek küldetése, hogy bemutassa a háború valódi arcát és rávilágítson a béke értékére. Azoknak a mindennapi hősöknek állít emléket, akik a sérültek ápolása közben tanúbizonyságot tettek elszántságukról és hősiességükről.


Esztergomi bazilika látképe

Ismerje megy a víz erejét Esztergomban

Legyen része egy fantasztikus pihenésben Esztergom városának történelmi központjában található Bazilika alatt Panzióban, amely szó szerint csupán néhány lépésre található Magyarország legnagyobb templomától, az Esztergomi Bazilikától. A panzióban gyönyörű szobák, finom ételek, korlátlan kávé és egyéb üdítőitalok fogyasztása is várja, valamint a szoba ablakából megcsodálhatja a mesés kilátást a Bazilikára.

A szálloda wellness-részlegében kellemes és zavartalan pihenésben lehet része. Lazítson a finn, vagy infra szaunában és a gőzfürdőben. A pezsgőfürdő felett egy üvegkupola található, így esténként egy romantikus fürdőzésben is része lehet a csillagok alatt. Az Aquasziget Élményfürdőben pedig az egész család jól érezheti magát a számos medencének és vízicsúszdának köszönhetően.

Múzeum tipp:

A díjnyertes Duna Múzeum a szállodától gyalogosan mindössze egy kb. 10 perces sétával elérhető. Az Év Múzeuma (2001) és a Családbarát Múzeum (2005) díjak mellett a Duna Múzeum 2003-ban elnyerte az Európai Múzeum Fórum (European Museum Forum) különdíját is.

Állandó kiállításán a víz útját, erejét, hasznosítását és a jövőjét ismerhetik meg a látogatók. Például a hatalmas vízgép a gyerekeknek játékos formában mutatja be a víz erejét és hasznosítási formáit. Emellett megismerhetik a folyóink, a gyógyvizeink, a Balaton és még a szódakészítés történetét is.

Travelking TIPP:

Csoportoknak múzeumpedagógiai órákat is kínálnak, így tökéletes választás ovid vagy iskolás kiránduláshoz is.


A Március 15 hétvégét bővel meg lehet tölteni programokkal, ha pedig a hosszú tétvégét egy kellemes wellness szállodában szeretné tölteni, itt megtalálhatta a legjobbakat.

A blogunkban szereplő szálláshelyeket úgy válogattuk, hogy biztosan legyen szabad szobájuk a hosszú hétvégére, ha azonban időközben betelt foglalási naptárjuk, IDE kattintva megtalálja a még elérhetőeket.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A legjobb hazai múzeumokról szóló blogunkat pedig ITT találja.

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet