Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található  Limbovy Dvor Panzióról

Utazzunk Judyval, vagyis @utazóanyával a Szlovákiában található  Limbovy Dvor Panzióhoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovákiában található  Limbovy Dvor Panzióról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.11.29. - 2022.11.31.
  • Hol szálltál meg?: Limbovy Dvor Panzió
  • Hol található a szállás?: Magas-Tátra
  • Kivel utaztál?: A családommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Autóval utaztunk a családdal, a férjemmel és a három kisgyerekünkkel a szlovák Magas-Tátrában fekvő Limbovy Dvor Panzióba. Budapest közeléből indultunk, és vettünk magyar illetve szlovák autópálya matricát is (mind 2 kb. 10 EUR áron megvásárolható 10 napra). Eredetileg 4 órás lett volna az út, de mivel a hosszúhétvégén indultunk, nagy volt a forgalom és emiatt kicsit lassabban tudtunk haladni. A gyerekek alvásidejében indultunk útnak, de a dugók miatt nem igazán tudtak elaludni, viszont így is nyugodtan zajlott az utazás. Utazás közben egyszer álltunk csak meg egy kicsit kinyújtóztatni a lábainkat, aminek nagyon örültek a gyerekek. A szállást minden gond nélkül megtaláltuk, annak ellenére is, hogy az út nagy részében ködös volt az idő. Amint átléptük a szlovákiai határt és elérkeztünk a Tátra lábaihoz, a köd teljesen felszállt és kisütött a nap! A látvány magával ragadó volt és a gyerekek is elámultak a helyek szépségén. Hazafelé pedig, mivel útba esett, megálltunk Kassa történelmi városában is, egy kis sétára és megebédelni. Szerintem ez egy nagyon hangulatos városka, ahol nagyon jól éreztük magunkat ez alatt a rövid megálló alatt.

zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

Milyen volt a parkolás?

A panzió előtti parkolót tartalmazza az utalvány ára, és számos parkolóhely állt rendelkezésre. Érdemes azonban tudni, hogy ezek a paroló helyek nem fedettek és nem őrzöttek.

zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

Hol szálltatok meg?

 A Limbovy Dvor Panzióban szálltunk meg, és egy családi dupla szobát kaptunk. Ez úgy nézett ki, hogy volt két szoba, melyek egy közös kis előtérbe nyíltak. Az előtérben volt egy kis hűtőszekrény, illetve innen nyílt egy közös teljesen felszerelt fürdőszoba is. Mindkét szobában volt egy franciaágy és pótágyak is, illetve a szobákhoz tartozott egy-egy franciaerkély, szép kilátással a ház udvarára és játszóterére. Ezen kívül a szobákban helyet kapott egy íróasztal és TV is ha jól emlékszem, ugyanis mi az ottartózkodásunk alatt nem kapcsoltuk be a TV-t, inkább helyette kint játszottunk a kertben, vagy kirándultunk. A szobákban nagy ruhásszekrények is helyet kaptak, így könnyű volt elpakolni a dolgainkat. A két fiúnk a pótágyakon aludt, a kislányunknak pedig vittünk egy utazóágyat. A szobákban csend volt így nagyon jól aludtunk, de ez annak is köszönhető, hogy maga a panzió is egy csendes helyen található. A személyzet nagyon kedves volt, a háziasszonnyal töltöttünk több időt, mert ő főzött és hozta ki az ételeket, italokat, és vele németül tudtunk beszélgetni. A férje angolul is tudott. Mivel én mindkét nyelven beszélek, nem adódtak nyelvi problémáink.

zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

Mesélj az ellátásról!

 Félpanziós ellátásban volt részünk. A reggeleket gazdag svédasztalos reggeli kezdtük, amely során sokféle felvágottat, sonkát, szalámit, sajtot, friss pékárut kóstolhattunk, valamint minden nap valamilyen tojásos étel is készült frissen, például főtt tojás, omelett vagy sonkás rántotta. Ezen kívül volt joghurt, friss kávé, tea és gyümölcslé is. A vacsorát minden este 7 órától szolgálták fe, amit a panzió tulajdonosnője és egyben egy három éves kislány anyukája készített, sokszor a kertből hozott zöldségekből és saját háziállatoktól származó termékekből. A panzióban minden frissen készül, és ha nem a fiatal házaspár termelte, akkor a "nagymamám házából" jött, például a savanyúság, tudtuk meg vacsora közben. Nagyon ízletesek voltak a vacsorák, mindig kaptunk egy levest és egy főételt. A gazdasszony minden alkalommal megkérdezte, hogy jól laktunk-e, vagy hozzon-e repetát. Külön nem kérdeztem rá, hogy van-e lehetőség ebédelni a helyszínen, mert mi máshol ebédeltünk, de reggel úgy köszönt el tőlünk, hogy majd este találkozunk, ezért feltételeztem, hogy nincs ebéd.

zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

A fiúk, miután végeztek az evéssel, az étkezőben található játszósarokban sokáig tudtak egymással játszani. Addig mi a férjemmel egy frissen csapolt, hideg szlovák sörrel koccintottunk, arra, hogy nem is kell messzire menni ahhoz, hogy az ember kikapcsolódjon, és hogy megint sikerült csodás helyeket felfedezni közösen a családdal, Szlovákiában. És még szabit sem kellett kivenni.

zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

Napközben hol ettetek

Mivel napközben kirándulni mentünk, ott ebédeltünk, ahol éppen megéheztünk. Egyszer Hrebienokban találtunk egy hangulatos éttermet, egyszer pedig a Csorba-tónál ettünk egy büfében. A Csorba-tónál szlovákul meg angolul is ki volt írva minden, és bár nem beszélt jól angolul a dolgozó, nem volt gond leadni a rendelést, és a személyzet is kedves volt. A Hrebienok közelében található étteremben szlovák étlapot kaptunk, de megkértem a pincért, hogy mondja el, hogy melyik kifejezés melyik ételt takarja és ez alapján nem volt nehéz kiválasztani a nekünk megfelelő fogásokat. Nem éreztem, hogy másképp bántak volna velünk amiatt, hogy magyarok vagyunk, de túlzott kedvességet sem tapasztaltam. Itt meg kell említenem, hogy amikor vonattal szerettünk volna közlekedni a Csorba-tóhoz, elég komoly nyelvi problémákba ütköztünk, mert sajnos nem volt sok elérhető információ angolul és a jegyeladó sem tudott sokat segíteni. Ezt eddig más utazásaink során nem tapasztaltuk, de ettől függetlenül, sikerült vonatozni.

zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

Milyen volt gyerekekkel utazni?

 A gyerekek nagyon élvezték az utazást. A szálláshelyen finomakat ettünk, jókat aludtunk, tudtak játszani az étkezőben kialakított játszósarokban, a programokat pedig nagyon élvezték. Mentünk vonattal és fogaskerekűvel is, és szép helyeken kirándultunk. A szálláshely udvarán voltak állatok is, így a gyerekekkel odaköszöntünk a nyusziknak, tyúkoknak és egyéb madaraknak, illetve Mása, a kiscica is folyamatosan ott lógott az oldalunkon, ahogy kiléptünk a házból.

zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

A Csorba-tó látogatása és körbe sétálása a Magas-Tátra egyik legbababarátabb programja. A kb 2 km-es séta babakocsival is teljesíthető, a totyogók pedig kedvükre rohangászhatnak és kavicsot dobálhatnak közben. Ráadásul egy tanösvény is izgalmasabbá teszi ezt a sétát a tengerszem körül. A tavon egyébként csónakázni is lehet, ami egy régi hagyomány. A gyönyörű tó 1346 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el és a Magas-Tátra egyik leglátogatottabb helyszíne, ezért elég nagy tud lenni a tömeg (mi ezt tapasztaltuk a hosszú hétvége során). Bár autóval is megközelíthető, érdemes Ótátrafüredről vagy Tátralomnicról kisvonattal érkezni, az élményt ez is fokozza a kicsik számára. Ha pedig nem volt elég a kis séta, innen további izgalmas túra útvonalak indulnak, például a Poprádi-tóhoz.

Amit még kipróbáltunk a rövid szlovákiai pihenésünk során az a Hrebienok siklóvasút volt, amelynek állomásától érdemes egy rövid sétára indulni, például a vízesések felé. Ezen kívül is számos látnivaló vár ránk a régiban, de nekünk ennyi fért bele az időnkbe. A szállástól pár percre van például egy termálfürdő is, meg néhány kilométerre található a Késmárki vár.

Az Én Tátra TOP 16-om:


zemélyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Limbovy Dvor Panzióból

Röviden hogyan foglalnád össze a Limbový dvor Panzióban szerzett élményeket?

“Egy nagyon jó hétvégét töltöttünk a Magas-Tátrában, ami könnyen elérhető Budapestről is egy rövid autóúttal, mégis egy pár óra alatt, egy teljesen más világban találtuk magunkat. A Limbovy Dvor Panzió rendkívül családias hangulatú volt és nagyon jól éreztük magunkat itt. A szobák tiszták voltak, az ételek finomak, a szállásadók kedvesek és segítőkészek. Jó elhelyezkedésének köszönhetően, autóval közel volt számos látnivalóhoz. Ebben az alig három napban rengeteg új élménnyel gazdagodott kis családunk, és csak ajánlani tudom másoknak is, hogy jöjjenek el pár napra ide.”


👍 A Limbovy Dvor Panziót Judy, vagyis másnéven @utazóanya személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 7. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait