2024. évi munkaszüneti napok & hosszú hétvégék

Munkaszüneti napok és hosszú hétvégék 2024-ben...avagy hogyan utazzunk 60+ napot 22 szabadnap felhasználásával.
2024. évi munkaszüneti napok & hosszú hétvégék

Év elején mindenkinek a legelső dolgai közé tartozik, hogy előre megszervezi az éves szabadságát. Idén szerencsés helyzetben leszünk, ha okosan szervezzük meg szabadnapjainkat, rengeteg pihenésben lehet részünk, csupán pár szabadnap felhasználásával. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. Mutatjuk tippjeinket, inspirálódjon ötleteinkből.

Hosszú hétvégék 2024-ben

  • Új év - 2023. december 30-31. és január 1. – szombat, vasárnap, hétfő
  • '48-as szabadságharc - 2024. március 15-16-17. – péntek, szombat, vasárnap
  • Húsvét - 2024. március 29-30-31 és április 1. – péntek, szombat, vasárnap, hétfő
  • Pünkösd - 2024. május 18-19-20. – szombat, vasárnap, hétfő
  • Államalapítás - 2024. augusztus 17-18-19-20. – szombat, vasárnap, hétfő, kedd
  • Mindenszentek - 2024. november 1-2-3. – péntek, szombat, vasárnap
  • Karácsony - 2024. december 24-25-26-27-28-29. – kedd, szerda, csütörtök, péntek szombat, vasárnap

Hosszú hétvégék pár nap extra szabadsággal

  • A munka ünnepe - 2024. május 1-2-3-4-5 – szerda, csütörtök, péntek szombat, vasárnap
  • '56-os forradalom - 2024. október 23-24-25-26-27 - szerda, csütörtök, péntek szombat, vasárnap

1. Tavaszi feltöltődés

Az első hosszú hétvégénk márciusban lesz, amikor is a március 15-i hétvégét tölthetjük pihenéssel. Mivel ez a munkaszüneti nap egy pénteki napra esik, így szabadság nélkül élvezhetjük ezt a 3 napos hosszú hétvégét. Látogasson el a történelmi Gyula fürdővárosába, ahol a wellness kikapcsolódás mellett egyaránt élvezheti a városnézős napokat. Romantikus korzózás a történelmi belvárosban, esti színházi előadás a 600 éves téglavár ódon falai között, a Várfürdő medencéinek gyógyító és frissítő víze, egy kényeztető ínyencség a Százéves Cukrászda teraszán vagy egy kiadós kerékpártúra? Évszázadok emlékei, Erkel Ferenc, az Almásyak és a Wenckheimek öröksége, a Körösök völgye természeti csodái, ízek, illatok, virágok és vendégszeretet várja ebben a történelmi fürdővárosban.

Szállás tipp:

Mi sem jobb egy ilyen hétvégére, mint egy kényeztető wellness feltöltődés, amelyhez a Boutique Hotel Corso **** szálloda tökéletes választás lesz, mivel mindössze néhány percre található a Gyulai Várfürdőtől. Élvezze a félpanziós ellátást, a korlátlan wellness használatot, a hab a tortán pedig a kedvezményes Várfürdő belépő lesz.


2. Húsvéti kikapcsolódás

A 2024. évi húsvéti hétvégét szintén szabadnap kivétele nélkül élvezhetjük. Péntektől hétfőig egy 4 napos kikapcsolódás vár mindenkit. Ehhez nincs is jobb választás, mint egy kellemes kirándulással eltöltött hosszú hétvége a családdal, barátokkal, vagy akár kettesben. Látogasson el a Zemplén szívébe és fedezze fel a méltán híres várakat, amelyeket a gyerekek biztos, hogy nagyon fognak élvezni. A látogatás során megismerkedhetnek történelmi emlékeinkkel, ráadásul ezek a várak bámulatos panorámával ajándékozzák meg az idelátogató vendégeket. A várak felfedezése után pedig barangoljon a mesés természeti kincsek között.

Kihagyhatatlan látnivalók:

  • Boldogkő vára
  • Regéci vár
  • Füzéri vár
  • Rákóczi vár

A híres várak mellett érdemes ellátogatni a közeli tavakhoz, kilátókhoz is. A túraútvonalak és tanösvények minden korosztály számára kínálnak izgalmakat.

2024. évi munkaszüneti napok & hosszú hétvégék

3. Balatonfüredi élmények

Ha a húsvéti ünnepeket egy kicsit megszeretnénk hosszabbítani, akkor március 23. és április 7 között 8 nap szabival akár 16 nap pihenésben is részesülhetünk. Érdemes ellátogatni Balatonfüredre, ahol ebben az időben szervezik az Első hajó fogadása elnevezésű rendezvényt, mely minden évben a Balatonon működő hajós forgalom egyfajta szezonnyitó eseménye. De a város maga is számos felfedeznivalót kínál. Végig sétálhat a gyönyörű Tagore sétányon, megcsodálhatja a hajókikötőt, vagy ellátogathat a Kiserdő elnevezésű angolparkba is, amelyet a város tüdejének is neveznek.

Szállás tipp:

Ha egy szállodában pihenne inkább, akkor megszállhat a Balatonfüreden található Golden Lake Resort Hotelben ****, ahol félpanziós ellátás során töltődhet fel, valamint kényeztető wellness és szaunavilág várja a kikapcsolódásra vágyókat.


4. Pihenés a munka ünnepén

Mivel május 1-je egy szerdai napra esik, ha 2 nap szabadságot kiveszünk, akkor akár 5 nap pihenésben is részesülhetünk. Látogasson el a világ egyik legszebb helyére, a Hortobágyra, amely hivatalosan is bekerült a világ legjobb úti céljai közé, a 2021-es National Geographic listáján. Így pihenésének egyik állomása legyen a Hortobágyi Nemzeti Park, ahol háborítatlan természet, a „magyar cowboyok” bemutatói, gazdag madárvilág, valamint hagyományos, alföldi ételek várják majd. Az aktuális programokról pedig itt tájékozódhat. De ne hagyja ki a Pusztai Állatpark, a Hortobágyi Madárpark, valamint a Hortobágyi Csárda kiállításának megtekintését sem.

2024. évi munkaszüneti napok & hosszú hétvégék

5. Pünkösdi feltöltődés a SopronFesten

2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben, de városszerte már egy héttel korábban, május 11-től kulturális programok százai várják a közönséget teraszokon, éttermekben, kávézókban, klubokban, utcákon és tereken. A SopronFest egy igazán újszerű formátumot valósít meg a hazai fesztiválpiacon. A helyieket és a Sopronba érkező turistákat 2024-ben már több színpadon, szabadtéren és fedett helyszíneken várják a Lővérekben, de városszerte tucatnyi helyszínen, több száz programon vehetnek részt a fesztiválozók. Pünkösdhétfő alkalmából szabadnap kivétele nélkül pihenhetünk 3 napot, így akár egy wellness hétvégét is betervezhetünk.

Szállás tipp:

Egy kiváló wellness pihenéshez válassza a Hotel Lővér ***superior szállodát, ahol teljes ellátással kényeztetik majd, valamint fürdőbelépős csomag választása esetén számos vízi élményben lesz része.


6. Horvátországi álomnyaralás

Augusztus 17. és augusztus 22. között egy 6 napos nyaralásra is elmehetünk 2 szabadnap igénybevételével. Lepje meg családját és utazzanak el a mediterrán Vodice városába az Adriai-tenger partján, amely mindössze 30 méterre a legközelebbi strandtól és körülbelül 10 perc sétára található a városközponttól. Ha városnézős kalandokra vágynak, akkor irány Sibenik városa, ahol a St. James katedrális és a St. Nicholas erőd megtekintését ajánljuk, mindkettő szerepel az UNESCO műemléklistáján. De gyönyörű történelmi központot találhat magában Vodicében is, ahol megtekintheti a Corić-tornyot és annak maradványait is.

Szállás tipp:

Töltse el családjával az áhított álomnyaralást a horvátországi Vodicén található Matilde Beach Resort *** szállodában, ahol félpanziós ellátással kényeztetik és korlátlan hozzáférése lesz a medencéhez a gyerekek nagy örömére.


7. Őszi élmények

Októberben is csodás élmények várnak, ha jól gazdálkodunk a szabadságainkkal. Október 23-a egy szerdai napra esik, így 2 nap szabival egy 5 napos hosszú hétvégére is elmehetünk, vagy egy hosszabb pihenésben is részesülhetünk. Ha október 19-től november 1-ig szeretnénk kikapcsolódni, akkor 8 nap szabadsággal már akár 16 nap pihi is belefér és már csak azzal kell törődni, hogy milyen programokkal töltsük meg ezt az időt. Egy remek ötlet lehet ellátogatni Békéscsabára, ahol 2024. október 24-27. között huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált.

Hazánk egyik legismertebb gasztronómiai eseménye egy 4 napig tartó gasztrokaland, mely az összetartozásról, az értékek, tradíciók megőrzéséről és ápolásáról szól. Több helyszínen, mind a négy nap a magyar művészeti és zenei élet kiválóságai gondoskodnak a színvonalas szórakoztatásról, de a gyerekeket is gazdag programok várják.

2024. évi munkaszüneti napok & hosszú hétvégék

8. Varázslatos Karácsony

A 2024. évi Karácsony abból a szempontból is szerencsés időszak lesz, mert egy nap szabadsággal 9 nap pihiben lehet részünk. Ellátogathatnak az ország számos városában megtalálható mesés karácsonyi vásáraira, ahol különleges programokkal készülnek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Vagy a szomszédos országokban is megtekinthetik ezeket a híres vásárokat. Utazzanak el például Zakopane mesés városába, amely igazán híres karácsonyi vásárral büszkélkedhet.

Szállás tipp:

Szálljon meg a Zakopane közelében található Willa Tatrzanski Zomecek ***-ben, ahol büféreggelivel várják, hozzáférése lesz a szabadtéri szaunához, vagy fürdőhordóhoz. A szállás már első látásra lenyűgözi majd a Tátrai hegyvidék építészetére jellegzetes gyönyörű, gazdag díszítésével. Az épület Kościelisko és Zakopane városok határán található. A kiváló elhelyezkedés lehetővé teszi a gyors megközelítést a kb. 2 km-re lévő városközpontba, valamint a túraútvonalakhoz.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet