Anyák napja: 8 kreatív ajándékötlet

2024-ben május 5-én vasárnap ünnepeljük az anyáknapját! Egy igazán egyedi és különleges anyáknapi ajándékot keres? Szívesen töltene több időt anyukájával vagy nagymamájával? Ajándékozzon élményt velünk! Mutatjuk a legjobb ajándékötleteink:
Anyák napja: 8 kreatív ajándékötlet

2024-ben május 5-én, vasárnap ünnepeljük az édesanyákat és nagymamákat. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen kemény munka is az övéké, 0-24 órában rendelkezésre állnak, mindig számíthatunk rájuk, ezért igazán megérdemlik, hogy kényeztessük őket ezen a napon és fordítsunk rájuk még több figyelmet! Töltsünk velük minőségi időt! Készültünk 8 kreatív ajándékötlettel, amellyel biztosan megörvendeztetheti a szeretett személyt és kimutathatja mennyire fontos számára! Jöjjenek tippjeink!


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

1. Fedezzék fel a csodálatos Dunakanyar környékét

A Duna minden évszakban csodálatos, de egy tavaszi kirándulás a Dunakanyarnál biztos, hogy felejthetetlen emlék marad. A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb régiója, amely Budapesten kívül található. Ajándékozza meg édesanyját egy egynapos kirándulással erre a festői vidékre, ahol hajókirándulást tehetnek a Dunán, történelmi várakat és várromokat látogathatnak meg, valamint megkóstolhatják a hagyományos magyar konyhát, illetve új ízeket ismerhetnek meg.

Menjenek el Esztergomba. A Magyarország és Szlovákia határán fekvő város nemcsak különleges fekvésével, híres bazilikájával és az Esztergomot és Párkányt összekötő híddal vonzza az ideutazókat, hanem a történelmi városrészeivel, a termelői piacokkal és kulturális rendezvényeivel, valamint a Dunára nyíló gyönyörű kilátásokkal is. Fedezzék fel együtt ezt a lenyűgöző várost, amely egykor a Magyar Királyság fővárosa volt.

SZÁLLÁS TIPP:

Ha a kirándulást szeretnék kicsit meg hosszabbítani, akkor ellátogathatnak a Bazilika alatt Panzióba **** is, amely Esztergom városának történelmi központjában található. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően közel van a termálfürdőhöz, valamint a félpanziós ellátás során még véletlenül sem kell foglalkoznia a főzéssel. Teljesen feltöltődhet a wellness-részlegen, ahol pezsgőfürdő és különböző szaunák kényeztetik majd. Töltsenek el itt egy anya-lánya wellness napot.

Vagy fedezzék fel a mesés Visegrád városát, amely Magyarország egyik legősibb városa és gazdag történelmi építészetével és fenséges várával teljesen elvarázsolja majd. A Visegrádi vár minden bizonnyal a legnagyobb látványosság, ami miatt turisták tömegei látogatnak el ebbe a városba, de ne hagyja ki a Mátyás királynak szentelt múzeumot se. A városközpont és környéke is rengeteg szórakozási lehetőséget kínál. A dombon lévő kápolnához vezető keresztút szintén kellemes sétát ígér, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára, Visegrádra és a környező vidékre. A városon túl a Duna-Ipoly Nemzeti Park várja Önt, ahol felfedezheti a híres Rám-szakadék szurdokösvényt.

SZÁLLÁS TIPP:

Ha több napot szeretnének Visegrádon tölteni, akkor pihenjenek meg a Patak Park Hotelben](https://travelking.hu/hotel/patakhotel-visegradhu), ahol a Dunakanyar buja természetének lágy ölén lazíthat. A felnőttbarát Patak Park Hotel pezsgőfürdőjében, finn vagy infraszaunájában nem kell tartania a gyerekzsivajtól. Élvezze a félpanziós ellátást, és fedezze fel édesanyjával az olyan csodás látnivalókat, mint a visegrádi vár, vagy a híres bazilika.


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

2. Menjenek el együtt egy főzőtanfolyamra

Édesanyja kedveli az olasz ízeket, vagy netán az ázsiai konyhát részesíti előnyben? Régóta szemezget egy tanfolyammal, ahol elsajátíthatja ezeknek a kultúráknak az ízeit? Vagy inkább a cukrászat után érdeklődik és szeretné kiélni kreativitását? Ha van olyan terület amely után nagy az érdeklődés, akkor csapjon le rá és lepje meg édesanyját egy tanfolyammal, vagy vegyen vele együtt részt közösen. Az se számít, ha csak a jókedv és az együtt töltött idő miatt választják ezt a programot, ne hagyják ki ezt a lehetőséget. Ez egy igazán egyedi ajándék, ráadásul ez az élmény garantáltan felejthetetlen lesz.

TIPP:

Ha nincs kedve idegen emberekkel együtt főzni, vagy a közelben nem szerveznek főző tanfolyamot, a család női tagjait is megkérheti, hogy szervezzenek egy közös sütést. Így alkalmat adva a beszélgetésre, viccelődésre, és egy kis felhőtlen mókára. Ráadásul munkájuk gyümölcseként valami igazán édes kerülhet az asztalra.

Ha pedig legszívesebben elvinné anyukáját Olaszországba, a LEGJOBB OLASZ SZÁLLÁSAJÁNLATOKÉRT csak kattintson :)


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

3. Látogassanak el országunk valamelyik népszerű gyógyfürdőjébe

Magyarország híres a gyógyfürdőiről és a meleg termál forrásairól. Vajon mire vágyik a legtöbb anyuka? Megsúgjuk, arra, hogy kicsit elszabadulhasson a hétköznapok rohanásától, hogy eltölthessen egy csendes napot, ahol minden csakis a kikapcsolódásról szól. Kényeztesse édesanyját és vigye el az ország számos gyógyfürdőjének egyikébe. Fedezzék fel például a budapesti Széchenyi Gyógyfürdőt vagy a Hévízi Tófürdőt. Mi lehetne tökéletesebb megoldás, mint egy egész napos belépő egy csodálatos szálloda wellness-részlegébe vagy egy kellemes termálfürdőbe?

SZÁLLÁS TIPP:

Ha több napra terveznek, látogassanak el a Hotel Bobbio *** szállodába, amely Budapest egyik legszebb és egyben legcsendesebb helyén, a budai hegyekkel körülölelve található. A város központjába vezető út autóval vagy tömegközlekedéssel mindössze 10 percet vesz igénybe. A közeli Erzsébet-kilátót mindenképpen érdemes meglátogatnia, hiszen csodálatos panorámás kilátásban lehet része Budapestre és a környező településekre. Próbálja ki a híres Király fürdőt vagy a Gellért Fürdőt. A magyar fővárosban tartózkodva ne hagyja ki a Budai Várat, a Halászbástyát, valamint a Parlament épületének meglátogatását sem. A Budai Vár körüli kerület és a festői Duna-part szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Az élményteli városi felfedezőtúra után megpihenhet a finn vagy az infraszaunában, vagy ha további kényeztetésre vágyik, próbálja ki a választható masszázsok egyikét.

SZÁLLÁS TIPP:

Vagy a hévízi [Majerik Hotelbe *](https://travelking.hu/hotel/majerik-hotel is ellátogathatnak, amely mindössze 100 méterre található a Hévízi Tófürdőtől. Fedezze fel a festői történelmi városközpontot lenyűgöző sétányával, majd látogasson el a Hévízi Termelői Piac-ra, amely a tudatos vásárlóknak kínál minőségi és vegyszermentes termékeket. Fedezze fel a dombtetőn trónoló fehér és égszínkék színű Szentlélek-templomot** is. A szállodában kényelmes szobák, ízletes reggeli, valamint 3 órás tófürdő belépő várja. Felár ellenében kerékpárra pattanva fedezheti fel a környéket vagy igénybe veheti a wellness-kezelések egyikét.

Inspirálódjon a magyarország legjobb élményfürdőiről szóló blogunkból, vagy olvassa el a legjobb termálfürdőket megismertető blogunkat, esetleg csobbanjon hazánk legszebb történelmi fürdőiben, melyeket ebben az írásunkban ismerhet meg.


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

4. Ajándékozzon egy egyedi fényképalbumot

Egy egyedi kézzel készített ajándéknak ki ne örülne? Így vannak ezzel az anyukák is, sőt nekik talán ez a legnagyobb ajándék, amit csak kaphatnak. Lepje meg édesanyját, vagy nagymamáját egy fényképalbummal, vagy egy könyvvel. A fotókönyv egy összeállított könyv, amely a saját, valódi fényképeiből áll. A csokorba szedett emlékekkel biztos, hogy örömkönnyeket csal a szeretett nő szemébe. Gyűjtse össze a régi családi fotókat, és készítsen személyre szabott fotókönyvet édesanyjának. Ez remek módja lesz annak, hogy felidézzék a régi szép emlékeket és újakat hozzanak létre együtt.

TIPP:

Érdemes a digitális fotókat kinyomtatni időnként, meglátja, milyen örömmel fogják lapozgatni a nagyszülők, ráadásul a fiatalabb generációnak is érdekes lesz. A rossmann drogériák autómatáiban például egyenesen a telefonjáról is nyomtathat képeket. Egy másik jó opció egy digitális képkeret, amelybe több képet feltölthetnek, melyek egymást váltogatják.


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

5. Vegyenek együtt részt egy borkóstolon

Magyarország borkultúráját sokszínűség, eredetiség és egyediség jellemzi. Vigye el édesanyját egy borkóstoló túrára Magyarország számos borvidékének egyikére, például Egerbe, vagy Tokajba. Ez tökéletes módja annak, hogy egy napot együtt töltsetek el, miközben új ízeket fedezhetnek fel és jobban megismerkedhetnek a magyar borkultúrával. Ráadásul mindig jó érzés, ha egy pincészet borait azok a szakemberek mutatják be, akik minden folyamatból aktívan kivették a részüket, az év első metszésétől, a szüreten keresztül egészen a palackozásig. Ha pedig több napig szeretné élvezni ezeket a felejthetetlen pillanatokat, akkor ajánlataink között a megfelelő szállást is megtalálhatja.

SZÁLLÁS TIPP:

Látogasson el az egri Végvári Hotelbe, ahol egy fantasztikus pihenésben lehet része Eger történelmi városában! A Végvári Hotel Eger ***-ben kényelmes szobákban szállhat meg, félpanziós ellátással várják, valamint csomagunk fürdőbelépőt is tartalmaz az Egri termálfürdőbe, valamint borkóstoló kedvezmény a Petrényi pincébe.

He pedig inkább a balatoni borok bűvkörében él, látogassanak el Alsóösre, ahol a Wellness Hotel Laroba a csodálatos félpanziós ellátás és a mesés wellness részleg mellett egy finom pohár borral várja Önöket üdvözlőitalként. A szálloda csupán 300 méterre van a Balatonparttól és a varázslatos Balatonfüredre is könnyel ellátogathat innen.


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

6. Vigye el édesanyját kedvenc koncertjére vagy előadására

Magyarország gazdag kulturális életéről ismert, és egész évben számos eseményre kerül sor. Mozi, színház, koncert, előadás...Lepje meg édesanyját egy olyan koncertre vagy előadásra szóló jegyekkel, amelyet már régóta meg akart nézni. Nézzen utána kedvenc színházi előadásának, vagy hogy a kedvenc együttese mikor játszik. Legyen meglepetés, szóljon neki, hogy programja lesz az este, öltözzön fel csinosan, tegye szabaddá magát mert kizárólag ő lesz a középpontban. Töltsenek el együtt egy csajos estét, üljenek be előtte egy bárba, vagy egy kávézóba, beszélgessenek egy jót, nevessenek sokat és tegyék emlékezetessé ezt az estét.

TIPP:

A jó idő közeledtével egyre több lesz a szabadtéri előadás is. Volt már anyukája kertmoziban? Vagy nyári színpadon látott már előadást? Itt az ideje, hogy valami igazán különleges élményben legyen része!


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

7. Pattanjanak kerékpárra és irány a Balaton

A Balaton-felvidék Magyarország egyik legszebb tájegysége. A legjobban úgy fedezhetjük fel ezt a csodálatos vidéket, ha kerékpárra pattanunk, és egy könnyű túra keretében bejárjuk a környék leghíresebb geológiai és kulturális nevezetességeit. Mi most Balatonfüredet választottuk kiinduló pontnak, de a 208 km-nyi a Balantont körbeölelő kerékpárútnak köszönhetően, bárhol csodás élményekben lehet része két keréken.

Látogasson el Tihanyba kerékpárral! Balatonfüreden csodálatos látnivalók várják. A Tagore sétány végén a rózsalugasok várják, megnézheti Jókai Mór emlékházát, vagy egy kiállítás a Vasary villában. Ha kerékpárra pattan, egy csodás kis kirándulást tehet Tihanyba!

Az első állomás, elhagyva a kikötőt, és a hajóüzemet, a Füredi savanyúvíz forrás, ahol érdemes feltöltenie a kulacsait. Innen a bicikliutat követve, a Balaton parton maradva, a következő megálló a Tihanyi Barlanglakások. Ide egészen nem lehet kerékpárral bemenni, de a megállóban biztonságosan ki lehet kötni. A kerékpárúttól kb. 7 perc sétára az erdőben felfedezheti a Tihanyi-remetebarlangokat, melyeket az I. András király által betelepített bizánci rítusú szerzetesek vájtak ki.

Innen tovább haladva egy lassú emelkedőn fellátogathat a tihanyi Belső-tóhoz. Ha szerencséje van megcsodálhatja a partján békésen legelésző szürkemarhákat, de mindenképpen látogasson el a Levendula házba, ahol megismerheti a tihanyi fllksziget és a levendulalepárlás titkait. Innen egy erősebb, de rövid emelkedőn felkapaszkodhat 'Öreg tihanyba' ahol megcsodálhatja az első magyar írásos emléket őrző Bencés apátságot, vagy kipsóbálhatja a tihanyi visszhangot.

Egy kellemes kávé, vagy ebéd után, már csak gurulnia kell. Útközben megnézheti a Tihanyi levendulást, és ahogy visszacsatlakozik a Balaton parton vezető útra, az Illatok háza levendulást is. Visszafelé már ismerős lesz az út, ahol megvitathatják a nap élményeit.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Balatonfüred-Tihany túra

  • Jelleg: kerékpáros
  • Nehézség: könnyű
  • Távolság: 20 km
  • Szint: 123 m
  • Útvonal: Balatonfüred - Füredi savanyúvíz forrás - Barlanglakások - Tihanyi belső tó - Levendula ház látogatóközpont - Tihanyi apátság - Tihanyi visszhang szobor - Levendulamező - Illatok háza levendulás - Balatonfüred
  • GPS tervező link: IDE kattintva

Ha pedig inkább vízre szállna a Bahart menetrendszerinti járataival Füredről ellátogathat Siófokra, Tihanyba, de akár Balatonföldvárra is! A menetrendet ITT megtekintheti.

SZÁLLÁS TIPP:

Szálljon meg a Balatonfüreden a Danubius Hotel Annabellában, ahol erkélyes szobák, remek félpanziós ellátás, privát strandszakasz, bel- és kültéri medence valamint olyan érdekes programok várják, mint a balatoni sétahajózás. Ráadásul a kerékpáros kalandjához közvetlenül a szállodában is bérelhet bicikliket!

Ha pedig a Balaton part más településén szeretne szállást találni, érdemes szétnéznie a LEGJOBB BALATONI SZÁLLÁSOK között.

Inspirálódjon a Balaton északi partját valamint a Déli part látnivalóit bemutató blogjainkból és fedezzék fel a magyar tengert két keréken!


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

8. Nézzék meg a Cziráky Margit rózsakertet az Eszterházy kastélyban

1902-ben Esterházy IV. Miklós herceg és felesége, Cziráky Margit grófnő alakíttatta ki a rózsakertet. A kertek egy részének terveit az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legismertebb kertésze, Anton Umlauf készítette. A hercegnéi rózsakert a II. világháború és az azt követő sorsfordító idők alatt szinte teljesen tönkrement. Kipusztultak a rózsák, összedőltek a támrendszerek, elvadult minden, egyedül a pavilon maradt meg „hírmondóként”. A rózsakertet 2015-ben helyreállították, ahol közel 8000 rózsatő pompáját élvezhetik a kertbe látogatók. A rendkívüli látvány- és illatélményt ígérő rózsakertben megújult a futórózsákkal befuttatott, kereszt alakú lugas, közepén a pagodaszerű pavilonnal, megújításra kerültek a rózsakerti sétányok is, így az új útfelületek még inkább kihangsúlyozzák a virágzó rózsák szépségét.

TIPP:

A rózsakert legkedveltebb rózsafajtái május közepére nagymértékben bevirágoznak. Több 100 méter hosszúságban látható a lugasok mentén a Mami fajta vajszínűből rózsaszínbe átmenő hatalmas virágai. A Futótűz fajta piros, a Crimson Glori mély bordó, valamint a Rozália fajta narancsszínű virágai szintén káprázatosan szépek.


8 kreatív ajándékötlet anyák napjára

Összefoglalva, az anyák napjának megünneplése Magyarországon egészen egyedülálló és tartalmas élmény lehet. Akár úgy dönt, hogy kirándulni megy és felfedezi a Dunakanyar városait, vagy egy élménnyel ajándékozza meg, akár beiratja egy főzőtanfolyamra, sokféleképpen megmutathatja édesanyjának, hogy mennyire törődik vele. Miért ne kezdené el tehát már ma megtervezni, hogyan is ünnepeljék ezt a napot, és szerezzen felejthetetlen emlékeket édesanyjának.

Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet