Vegye az irányt Prága felé, és szálljon meg a Kinsky Fountain Hotelben ****, ahol Európa egyik legszebb városának leghíresebb látnivalói veszik majd körül. Kezdje a napot egy bőséges büféreggelivel, amely kellő energiával látja el ahhoz, hogy egyet se kelljen kihagynia az olyan nevezetességek közül, mint a Petrin-hegy, a vár vagy a Károly híd.

A szálláshelyről

A Kinsky Fountain Hotel **** Prága központjában, a Mala Strana és a Smichov kerület határán, csak egy rövid sétára a Petřín hegytől, a Strelecky-szigettől fogadja vendégeit.

Kezdje a városnézést a Petřín-hegy (1,5 km) felfedezésével, amit kényelmesen, egy felvonó segítségével kereshet fel. Itt pihenhet egyet a festői kertekben, vagy megcsodálhatja a lélegzetelállító kilátást a kilátótoronyból. Érdemes elsétálni a Prágai várhoz (1,8 km) is, ahol Prága legrégebbi műemlékeit tekintheti meg.

Inkább a modern művészet érdekli? A szállodától pár perc alatt eljuthat a Táncolóházhoz (1,3 km) és a Lennon-falhoz (1,2 km). Ha pedig átkel Moldva folyón, elsőként megtekintheti a David Cerny által készített ellentmondásos Franz Kafka szobrot (1,7 km). Majd ha ideje engedi ejtse útba a Nemzeti Múzeumot (2,6 km), az Antonín Dvořák Múzeumot (2,4 km), a Mucha Múzeumot (2,3 km), a LEGO Múzeumot (1,5 km) vagy az Illúziók Múzeumát (1,9 km).

Az állatok szerelmesei számára a Prágai Állatkert (7,1 km), a Medúzavilág (4,8 km) vagy a Sea World (4,7 km) számít kihagyhatatlan programnak. Ha pedig szórakozásra és kikapcsolódásra vágyik, látogasson el Közép-Európa legnagyobb vízi világába - Aquapalace Prágába (18,7 km), vagy emelje meg az adrenalin szintjét a Hurricane Factory szélcsatornájában (12,2 km).

Télen ne hagyja ki a gyönyörű karácsonyi vásárokat, amelyek az ország legszebbjei közé tartoznak. Minden évben ünnepi díszbe öltöztetik a városközpont tereit, ami egyedülálló, mesebeli hangulatot kölcsönöz Prágának.

Hol fogok aludni?

Szállását az 58 gyönyörű, korhű szoba egyikében foglalhatja el. Minden szobában hajszárítóval ellátott privát fürdőszobával, okos TV-vel, WiFi kapcsolattal, minibárral és Nespresso géppel rendelkezik. Választhat, hogy a Economy Plus vagy Standard szobában száll meg. Mindkét opció 19 m²-es, és egy franciaággyal, íróasztallal valamint egy kis dohányzóasztallal rendelkezik. Erkély is mindkét esetben rendelkezésre áll. Az egyetlen különbség a fürdőszobában van - az Economy Plus szoba káddal, míg a Standard szoba zuhanyzóval rendelkezik.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda bőséges büféreggelije bővelkedik a különböző sós, édes, illetve hideg és meleg ételekben. Ráadásul a szálláshely nagyszerű belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően tökéletes lehetősége nyílik arra, hogy kipróbálja a közeli népszerű éttermeket és kávézókat.

Hotel Kinsky Fountain ****

Hotel Kinsky Fountain ****

Holečkova 7 , Praha
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
THE GRANARY HOTEL s.r.o. Cégjegyzékszám: 07018410


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
120 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Parkolás 450 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,7 km
Busz megálló
0,2 km
Aquapark
18,7 km

Utazási tippek

Prága

Prága Utazási tipp

A gazdag történelmű cseh főváros a Moldva partján terül el és számtalan kulturális emlékkel büszkélkedhet. Ennek köszönhetően Európa egyik legkáprázatosabb városa 1992-ben fel is került az UNESCO világörökség listájára. Nem is csoda, hiszen évente több millió turista is megfordul itt a világ minden tájáról.

Mely látnivalókat kell mindenképp meglátogatnia:

  • Prágai vár
  • Károly híd
  • Óváros tér az orlojjal (csillagászati óra)

További híres látnivalóként tartják számon még Josefov zsidó negyedet, Petřín hegyet kilátójával, vagy Vyšehrad városrészt. Kultúrálódását a Nemzeti színház biztosítja, gyermekei biztosan élvezni fogják a prágai állatkertet és a Troja nevezetű kerület botanikus kertjét, illetve az Aquapalace Praha élményfürdő vízi attrakcióit. Télen pedig javasoljuk, hogy látogassa meg a híres prágai karácsonyi vásárt, amelynek egyedülálló hangulata biztosan elbűvöli majd.

És egy tipp a végére: a száztornyú Prága felfedezésére legalább egy hétvége szükséges, hiszen annyi csodás látnivalót rejteget.

További információ
Petřín és a Petřín kilátótorony
Petřín és a Petřín kilátótorony
Táncoló ház
Táncoló ház
Prágai állatkert és botanikus kert
Prágai állatkert és botanikus kert