A csehországi Sas-hegység a kirándulók és sportolók kánaánja. Utazzon ide Ön is és szálljon meg Horský penzion Apidae vendégházban, amitől csak egy rövid sétára található a Velká Deštná, egy nagyszerű kalandpark és a lengyel Bystřice-hegység. A szálláshelyen finom svédasztalos reggeli, egy kerékpártároló, egy szép kert, valamint egy játszótér várja.

A szálláshelyről

A Horský penzion Apidae a csehországi Deštná faluban a Sas-hegység legmagasabb csúcsa, a Velké Deštná közelében fogadja vendégeit. Itt sem nyáron, sem télen nincs esély az unatkozásra. A vendégház közvetlenül a Deštné síközpont pályái mellett fekszik. Itt 6 sípálya és egy hópark várja. Ráadásul a környéken közel 100 km jól karbantartott sífutópálya áll rendelkezésére. A határ lengyel oldalán pedig olyan remek síközpontok üzemelnek, mint a Říčky (19,1 km) vagy a Zielienec (25,7 km).

A hómentes hónapokban gyalogoson vagy kerékpárral is felfedezheti a környező hegyek legszebb látnivalóit. A Velká Deštná (7,3 km) csúcsán például egy modern kilátótorony áll, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik. Meglátogathatja a Deštná központjában található a barokk Szent Mária Magdolna templomot (1,5 km) is, amely a világhírű barokk építész, J. B. Santini tervei alapján épült. Nem bánja meg azt sem ha betér a Téli sportok, turizmus és kézművesség múzeumába (1,4 km). A gyerekek és felnőttek együtt szórakozhatnak a közeli Říčky kötélparkban (18,9 km).

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A vendégház éttermében finom házias ételeket kóstolhat, amelyek friss, helyi és szezonális alapanyagokból készülnek. És ne feledkezzünk meg a házi készítésű kenyérről, illetve a többi süteményről sem.

Hol kapcsolódhatok ki?

Ha a kirándulás alatt pihenne egy jót, látogassa meg a helyi szaunát.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A gyermekek számára egy nagy szabadtéri játszótér áll rendelkezésre, ami fából készült mászókákkal, hintákkal és homokozóval felszerelt.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A kerékpárosok és a síelők nagy örömére, vendégház fűtött sí- és kerékpártárolóval is rendelkezik.

Horský penzion Apidae

Horský penzion Apidae

Deštné v Orlických horách č.p. 176 , Deštné v Orlických horách
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Apidae s.r.o. Cégjegyzékszám: 08218005


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
16:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
200 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Étterem
Játszótér
Kerékpártároló
Sítároló
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1,4 km
Busz megálló
0,6 km
Sípálya
0,5 km

Utazási tippek

Sas-hegység

Sas-hegység Utazási tipp

A Sas-hegység Északkelet-Csehországban, a lengyel határ közelében található. A legmagasabb csúcsa, a Velká Deštná 1115 méter magasan fekszik. A hegy tetején található egy kilátótorony, ahonnan jó idő esetén kiváló kilátás nyílik a környező régióra. A Sas-hegység területét számos túrázásra és kerékpározásra alkalmas útvonal hálózza be, télen pedig a sífutók és lesiklók számára tartogat kihívásokat. A hegység fő útvonala a piros jelzésű Alois Jirásek-ösvény. A történelem kedvelői számos katonai erődítmény és bunker maradványait is megvizsgálhatják itt.

A legszebb kirándulási célpontok:

  • Anna kilátótorony
  • Rychnov nad Kněžnou kastély
  • Potštejn várának romjai

A Sas-hegység városaiban megismerheti a hagyományos cseh népi építészet remekeit, a legszebb épületek például Rokytniceben csodálhatóak meg.

További információ
Deštné v Orlických horách település
Deštné v Orlických horách település
Velká Deštná
Velká Deštná
Kudowa-Zdrój Aquapark
Kudowa-Zdrój Aquapark