Orlicei-hegység

Pihenjen a Orlicei-hegység, vagy más néven a cseh Sas-hegység gyönyörű természetében. A védett tájegységet túrázók és kerékpárosok számára kialakított ösvények, télen pedig sífutópályák tarkítják. Ráadásul a hegyekben barangolva számos tüzérségi bunkert is felfedezhet.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 6 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Megtekinti a rövid autóúttal elérhető szállásainkat?

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?A Sas-hegység ideális kikapcsolódási célpont azok számára, akik szeretnek csendes és zavartalan kirándulásokat tenni a turisták tömegei nélkül. Ez a hely számtalan lejtőt és sífutópályát kínál, valamint gyönyörű tájat a mély erdőkben megbúvó történelmi és természeti látnivalókkal. Ha Ön is a titokzatos és felfedezetlen helyeket keresi, akkor a Sas-hegység a tökéletes hely a következő pihenéséhez!

Mit érdemes megnézni az Orlicei-hegységben?

A Sas-hegység, amely a Lengyelországgal közös határ részét képezi, nevét a rajta keresztülfolyó Orlice folyóról kapta. Bár gyönyörű tájjal büszkélkedhetnek, a turisták még mindig viszonylag kevéssé látogatják őket, így itt egyszerre élvezheti a csendet és a magányt is. Az egész területet sűrű túra- és kerékpárutak hálózata szövi át, amelyek a legmagasabb helyi csúcsra, a Velká Deštná (1115 m tengerszint feletti magasság), a Potštejn várhoz vagy a helyi ritkaságnak számító tüzérségi bunkerekhez (ún. "kopek") vezetnek, amelyeket a csehszlovák erődítés részeként 1935-1938-ban építettek.

Télen a hegyek szépségét sífutó síléceken fedezheti fel a számos gondozott sífutópályán tett kirándulások során. Ha a Sas-hegységben szeretné megcsillogtatni síelési tudását, irány a Deštná v Orlických horách síközpont, a Farský kopec vagy a Říčky síközpontok sípályái. Ráadásul az év bármely szakában élvezheti a pihenést a pezsgőfürdőben vagy a szaunában a hegyekben töltött aktív nap után. Ehhez válassza az itt található wellness szállások egyikét.