Látogasson el a méltán híres Karlovy Vary városába és szálljon meg a háromcsillagos Hotel Marttel szállodában, amely a város csendes részén található, mindössze 2 km-re Karlovy Vary főbb látnivalóitól, mint például a Vřídlo-forrás, a Malom kolonnád és még sok más látnivaló. Utalványunknak köszönhetően bőséges reggelivel várják, valamint két múzeum belépőt is kap.

A szálláshelyről

A Hotel Marttel *** Karlovy Vary csendes lakónegyedében található. Kellemes sétával elérheti a Dvořák gyümölcsöskerteket (1,4 km) és az 1880 és 1881 között öntöttvas alkatrészekből összeállított Sadova kolonnádot (1,3 km), ahol a Szomorú- és a Kígyó-forrás fakad.

A Teplá folyó mentén továbbhaladhatunk az álreneszánsz kőből épült Malom oszlopsor (1 km) felé, amely a legnagyobb a városban található kolonnádok közül, és 5 forrással rendelkezik: a Malom-forrás, a Rusalka-forrás, a Vencel herceg-forrás, a Libuše-forrás és a Szikla-forrás. Kicsit odébb található a gyönyörű, svájci stílusú, fából készült Piaci kolonnád (1 km) és a Kastély kolonnád (1,2 km), de jelenleg csak a pavilon a Felső-kastély-forrással látogatható.

A kolonnádok felfedezése után továbbmehet a fürdőerdők és parkok felé. Például menjen el a Szarvasugrás (1,5 km) kilátóhoz, vagy drótkötélpályával a Diána kilátóhoz (3,1 km), és nézze meg a Pillangóházat (3,1 km) és a Szent Linhart kápolnát (3,7 km). A környéken számos festői kilátópont is található, mint például a Goethe-kilátó (2,7 km) a piros kilátótornyával, a IV. Károly kilátó (2,8 km) vagy a Háromkereszt-kilátó (800 m) a fából készült pavilonjával.

Visszatérve a városba, tegyen egy látogatást a Becherovka Múzeum-ba (1,6 km), ahol megkóstolhatja ezt a méltán híres gyógynövénylikőrt, nézze meg a Szent Péter és Pál ortodox templom-ot (1,9 km) lenyűgöző kék tetejével vagy a Moser üveggyár-at (4,6 km), ahol megismerkedhet a hagyományos üvegkészítési technikákkal. Érdemes meglátogatni a Karácsonyi Ház-at (5,5 km), amely nem csak télen, hanem egész évben várja az idelátogatókat, hogy megcsodálhassák a karácsonyi díszekből álló kiállítását és a Teddymackó Múzeumot is.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmes egy-, két- vagy háromágyas Standard szobában lesz. Minden szoba LCD TV-vel műholdas csatornákkal, Wi-Fi csatlakozással, íróasztallal és székkel, valamint privát zuhanyzós fürdőszobával, WC-vel, piperecikkekkel van felszerelve. (Hajszárító a recepción kölcsönözhető). Az ágyak lehetnek különálló ágyak vagy összetolhatók egy nagy franciaággyá is.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Indítsa napját egy bőséges svédasztalos reggelivel, amelyet a földszinten található kellemes és világos étteremben szolgálnak fel. Friss péksütemények, sajtok, felvágottak, gabonafélék, többféle módon elkészített tojás, valamint egyéb hideg és meleg ételek közül választhat.

Az ebédet és a vacsorát a közeli éttermek egyikében fogyaszthatja el. Népszerű választás a Varyo élményétterem (1,4 km), ahonnan látványos kilátás nyílik Karlovy Vary városközpontjára, vagy a Staroslovanská kuchyně étterem (1,7 km), amely egyedi házi süteményekkel, hagyományos kemencével és szűretlen sörrel várja vendégeit.

Hol kapcsolódhatok ki?

Ha Karlovy Vary-ban jár, nem hagyhatja ki a gyógyfürdő meglátogatását. Fedezze fel egyenesen az egyik legrégebbit - az 1906-ban alapított Erzsébet fürdő-t, amely egyben Karlovy Vary legnagyobb balneo-központja is, mintegy 60 féle gyógykezeléssel. A gyönyörű barokk épületben úszómedence, relaxációs medence, infraszauna és sóbarlang várja a feltöltődésre vágyókat. Semmiképp sem szabad kihagyni a különféle masszázsokat, gyógyfürdőket, pakolásokat és egyéb kezeléseket.

Hotel Marttel ***

Hotel Marttel ***

Lidická 447/12 , Karlovy Vary
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Recovery Clinic a.s. Cégjegyzékszám: 09796223


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00 - 20:00
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
250 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Konferencia terem
Előadóterem
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
2 km
Távolság a fürdőtől
2 km
Busz megálló
100 m

Utazási tippek

Karlovy Vary

Karlovy Vary Utazási tipp

Karlovy Varyt 1350-ben alapították IV. Károly császár parancsára, így a gyógyítást már több mint 670 éve gyakorolják itt. A fürdő a 18. és 19. században élte aranykorát és felvirágzását, amikor a ma is ismert alakjába építették át, amelynek köszönhetően hatalmas világhírre tett szert. A helyi gyógyvízforrások remek hatással vannak a mozgásszervekre, az emésztőrendszerre és az anyagcsere zavaraira.

Karlovy Vary legcsodálatosabb kolonnádjai (oszlopcsarnokai):

  • Piaci kolonnád (Tržní kolonáda)
  • Malomkő kolonnád (Mlýnská kolonáda)
  • Gyümölcsös kolonnád (Sadová kolonáda)
  • Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda)
  • Az összes kolonnád legalább egy forrást rejt, amelyeket meg is kóstolhat. Tegyen szert kóstolópohárra az egyik árustól és fedezze fel őket, majd pihenjen meg a számtalan padocska egyikén és élvezze a felejthetetlen élményt.

A város felfedezése közben érdemes több látnivalót is megtekinteni. Közéjük tartozik például a Szent Péter és Pál templom, Diana kilátó, amelynél a Pillangó ház (Motýlí dům) és étterem található, Moser üveggyár és a Becherovka látogatóközpont. A fürdőváros erdeiben több kilátóval is találkozhat. A leghíresebb közülük a Szarvas ugrás kilátó (vyhlídka Jelení skok), amely a város egyik jelképe is egyben. Persze nem maradhatnak el a hagyományos ostyák sem, amelyeket díszcsomagolásban is beszerezhet és több ízesítésben is kaphatóak.

További információ
Vřídlo kolonnád
Vřídlo kolonnád
Karlovy Vary fürdő központ
Karlovy Vary fürdő központ
Jan Becher Múzeum
Jan Becher Múzeum