Vízparti pihenés Csehországban

Képzelje el a vízparti kényelmet a gyönyörű természettel körülvéve. Egy tó, víztározó vagy folyó közelében lévő szállás sok úszni vágyó, a strandon heverésző vagy lelkes horgásznak okoz örömet.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 12 ajánlat


A cseh természet sokkal többet kínál, mint az Óriás-hegység vagy a Sněžka. Számos cseh város és régió elsősorban a raftingolásra ideális folyókról, vagy a környezetükben található víztározókról, tavakról vagy természetes úszómedencékről ismert. Ismerje meg Csehországnak ezt az oldalát, és töltsön el egy vízi kikapcsolódást.

Hol élvezheti a legjobb vízparti nyaralást Csehországban?

Dél-Csehország különösen az a hely, ahol lépten-nyomon vízzel találkozhat csehországi tartózkodása során. Látogasson el Cesky Krumlovba, amely a világhírű, UNESCO világörökségi listáján is szereplő várkastélyáról híres. Számos zuhataga vonzza az evezősöket a tutajozásra, így kajakosokból sosincs hiány. A közeli Trebon városában minden a Svět-tó körül forog - itt található a híres Schwarzenberg-sírkert, egy sörfőzde és számos pontyételeket kínáló étterem. Dél-Csehországban található továbbá a legnagyobb cseh víztározó Lipno, ahol szintén számos vízi kikapcsolódás várja és az adrenalin szerelmesei különféle vízi sportokat is kipróbálhatnak.

A cseh fürdővárosokban a gyógyító termálvíz hatásait érezheti. A leghíresebbek közé tartoznak az úgynevezett "gyógyfürdőháromszög" gyógyfürdői, amelyhez Karlovy Vary, Marienbad és Franzensbad tartozik. Főként a mozgásszervi, emésztőrendszeri és keringési rendszer problémáit kezelik. A vizet terápiás célokra használják Jesenik településen is, ahol a híres Priessnitzi gyógyfürdő található. A világ első hidroterápiás intézetét 1822-ben itt alapították.