Városnézésre vagy wellnessre vágyik? Miért kellene választani? Látogassa meg Karlovy Vary csodaszép városát, ahol megkapja mindkettőt! A Hotel Petr *** a város központjában, a híresen gyönyörű Malom oszlopcsarnokkal szemben található. Érkezéskor tradicionális ostyadesszertel üdvözlik, valamint ízletes büféreggeli várja a látogatókat. Emellett lehetősége van az Erzsébet Gyógyfürdőbe ellátogatni, ahol a medence mellett szaunák és pezsgőfürdő is várják.

A szálláshelyről

A Hotel Petr *** Karlovy Vary központjában található, közvetlenül a Malom kolonnáddal szemben. A gyönyörű neoreneszánsz stílusú Malom kolonnád (oszlopcsarnok), 132 m hosszú, 13 m széles, öt melegvízű forrás található benne és mára a város szimbólumává vált. Mivel a hotel a városközpontban helyezkedik el, közel van szinte bármelyik nevezetességhez. A Piac kolonnád mindössze 300 m-re található, a Szent Mária Magdolna templom 400 m-re, a csendes Dvořák Sady park 450 m-re, a leghíresebb, a Forró tavasz kolonnádban feltörő Vřídlo forrás pedig csak 500 m-re található. A Szarvasugrásnak nevezett Kamzík-szobor a várost övező erdőben egy sziklaszirten áll (500 m), a St. Lukács-templom (550 m) és a Jan Becher Múzeum (1,4 km) szintén megér egy látogatást. Ha egy kicsit messzebbre is van kedve kirándulni, ne hagyja ki a 12,7 km-re lévő Loket kastélyt sem.

A fürdővárosban télen sem lehet unatkozni! Ha kedveli a téli sportokat, akkor a következő közeli síközpontokat nem szabad kihagyni: Bozi Dar (28 km), Klínovec (30 km) vagy Jáchymov (22 km). A Csehország és Németország határán húzódó Erzgebirge hegység szépségeit pedig akár sífutás közben is felfedezheti a több kilométernyi gondozott sífutópályán.

Hol fogok aludni?

A szobák elegáns bútorokkal, zuhanyzós, hajszárítóval ellátott fürdőszobával, TV-vel, minibárral és széffel felszereltek. A legtöbb szobából gyönyörű kilátás nyílik a Malom oszlopcsarnokra és a Teplá folyóra, de az udvarra néző szobákban is garantáltan pihentető lesz alvása.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda éttermében büféreggelit szolgálnak fel. Ha utalványa félpanziós ellátást tartalmaz, akkor a vacsorát a hotel partnerszállodájában, a Hotel Palacký-ban fogyaszthatja el, amely kb. 400 méterre található.

Hol kapcsolódhatok ki?

A szálloda szépségszalont, fodrászatot és masszázsokat is kínál.

Hotel Petr ***

Hotel Petr ***

Vřídelní 86/15 , Karlovy Vary
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Petr Mareš Cégjegyzékszám: 01951734


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
60 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 600 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Étterem
Minibár
Hajszárító
Fedett medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,5 km
Távolság a fürdőtől
0,5 km
Busz megálló
0,3 km

Utazási tippek

Karlovy Vary

Karlovy Vary Utazási tipp

Karlovy Varyt 1350-ben alapították IV. Károly császár parancsára, így a gyógyítást már több mint 670 éve gyakorolják itt. A fürdő a 18. és 19. században élte aranykorát és felvirágzását, amikor a ma is ismert alakjába építették át, amelynek köszönhetően hatalmas világhírre tett szert. A helyi gyógyvízforrások remek hatással vannak a mozgásszervekre, az emésztőrendszerre és az anyagcsere zavaraira.

Karlovy Vary legcsodálatosabb kolonnádjai (oszlopcsarnokai):

  • Piaci kolonnád (Tržní kolonáda)
  • Malomkő kolonnád (Mlýnská kolonáda)
  • Gyümölcsös kolonnád (Sadová kolonáda)
  • Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda)
  • Az összes kolonnád legalább egy forrást rejt, amelyeket meg is kóstolhat. Tegyen szert kóstolópohárra az egyik árustól és fedezze fel őket, majd pihenjen meg a számtalan padocska egyikén és élvezze a felejthetetlen élményt.

A város felfedezése közben érdemes több látnivalót is megtekinteni. Közéjük tartozik például a Szent Péter és Pál templom, Diana kilátó, amelynél a Pillangó ház (Motýlí dům) és étterem található, Moser üveggyár és a Becherovka látogatóközpont. A fürdőváros erdeiben több kilátóval is találkozhat. A leghíresebb közülük a Szarvas ugrás kilátó (vyhlídka Jelení skok), amely a város egyik jelképe is egyben. Persze nem maradhatnak el a hagyományos ostyák sem, amelyeket díszcsomagolásban is beszerezhet és több ízesítésben is kaphatóak.

További információ
Vřídlo kolonnád
Vřídlo kolonnád
Karlovy Vary fürdő központ
Karlovy Vary fürdő központ
Jan Becher Múzeum
Jan Becher Múzeum