Szereti a bort, a pihenést? Szeret festői vidékeken túrázni? Akkor Ön számára tökéletes lehet egy kikapcsolódás Mikulovban. A Hotel Venuše *** nemcsak finom félpanziós ellátást, hanem szakértői kommentárokkal színesített borkóstolást is kínál, ahogy az egy híres borvidékhez illik. Ráadásul csak egy rövid sétára lesz Mikulov várától, Pálvától vagy a világörökség részét képező Lednice-Valtice területétől.

A szálláshelyről

A Hotel Venuše *** Dél-Morvaország egyik legszebb városában, Mikulovban található. A környéken annyi történelmi emlékmű, természeti szépség és egyéb látnivaló található, hogy néhány napos tartózkodás alatt sem biztos, hogy lesz ideje mindet felkeresni. Ha itt száll meg garantáltan nem fog unatkozni. A festői borvidék emellett rengeteg lehetőséget kínál a pihenésre és a feltöltődésre is.

Mikulov utcáin keresztül elsétálhat a helyi kastélyhoz-hoz (750 m), amely jelenleg otthont ad a Mikulovi Regionális Múzeumnak, vagy felmászhat a Kozí hrádek (650 m) nevű korábbi tüzérségi toronyba, ahonnan beláthatja a várost és teljes környékét. Mikulovból ellátogathat Svatý Kopečekbe (1,5 km), vagy kirándulhat a Turold tanösvényen (1,1 km) is, ami 8 megállóval és egy geoparkkal várja a látogatókat. Az út mentén felfedezheti Na Turold karsztbarlangjait (950 m) is, az élményt egy bájos smaragdzöld tó teszi teljessé. A kultúra kedvelőknek érdemes ellátogatni az Amphitheatre under Turold-hoz (900 m) amely különböző népszerű kulturális rendezvényeknek ad helyszínt.

Nyáron látogasson el a Březíbe (7,5 km), a népszerű fürdőhelyre vagy a Nové Mlýny víztározóhoz (14,4 km). Egész éves nyitva tartással várja vendégeit az Aqualand Moravia (13,2 km), amely a Cseh Köztársaság legnagyobb vízi parkja, több mint 3000 m² vízfelülettel. A Pálava tájvédelmi terület (3,7 km) vagy az UNESCO világörökség részét képező Lednice-valticei kultúrtáj (15 km) szintén vonzza a látogatókat.

És mi a helyzet télen? Látogasson el a brnói karácsonyi vásárra (50 km), ahol elvarázsolja majd a gazdag programkínálat és nagyszerű gasztronómia. Ezenkívül közvetlenül Mikulovban rendszeres vezetett téli túrákat tartanak, amik során forralt borral védekezhet a kihűlés ellen.

Hol fogok aludni?

A 13 m²-es kétágyas szoba 2 ággyal (franciaággyá alakítható), TV-vel, kis hűtőszekrénnyel, asztallal és székekkel felszerelt. A szobában rendelkezésre áll WiFi kapcsolat és légkondicionálás is, valamint tartozik hozzá privát fürdőszoba és WC is.

A Superior kétágyas szoba (22 m²) tágasabb a klasszikus változathoz képest, a kanapéágy pedig 2 pótággyal egészíti ki a szállást. Ez a szoba szintén légkondicionált és rendelkezik TV-vel, kis hűtőszekrénnyel, dohányzóasztallal, ülősarokkal, WiFi-kapcsolattal és fürdőszobával.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A Hotel Venuše *** bőséges reggelije friss péksüteményekkel, sajtokkal, felvágottakkal, gyümölcsökkel, zöldségekkel, gabonafélékkel, különböző módon elkészített tojásokkal és egyéb finomságok választékával segít megfelelően indítani a napot. Az ételek közül ízlése szerint választhat.

Az ebéd tökéletes alkalom lesz a Venus étterem menüjének kipróbálására. Más specialitások mellett, érdemes kipróbálni az étterem legjobb fogásait, mint a finom hamburger, az oldalas vagy a grillezett hal.

A vacsorát ismét svédasztalos formában szolgálják fel, este pedig természetesen nem maradhat el a borospince meglátogatása, ahol megkóstolhatja a legfinomabb helyi borokat.

Hol kapcsolódhatok ki?

Pihenésre csábítja majd a pezsgőfürdővel ellátott tágas kültéri terasz . Élvezze a nagyszerű hidromasszázst, vagy csak üljön és kapcsolódjon ki a szőlőtőkék alatt.

Mikulov Inn – Hotel Venuše ***

Mikulov Inn – Hotel Venuše ***

Venušina 1537/2 , Mikulov
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Finservice CZ s.r.o. Cégjegyzékszám: 28853008


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
400 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Étterem
Kerékpártároló
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,8 km
Busz megálló
0,4 km
Aquapark
13,2 km

Utazási tippek

Mikulov

Mikulov Utazási tipp

A festőien szép Mikulov, amely Pálava és a morva borászat fővárosa, gazdag történelmének köszönhetően számtalan emlékművel rendelkezik. Ennek tetejébe ideális kiindulópontként szolgál a környék felfedezéséhez, legyen szó gyalogos túráról, autókázásról, vagy kerékpártúráról. A térségen összesen 1 200 km kerékpárút szel keresztül és fürdőzési, illetve remek sportolási lehetőségekkel szolgál az egész év folyamán.

További információ
Pálava természetvédelmi terület
Pálava természetvédelmi terület
Lednice-valticei kultúrtáj
Lednice-valticei kultúrtáj
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia