Tóparti pihenés Ausztriában

Látogasson el a szikrázó alpesi tavakhoz Ausztriában, és szálljon meg egy tóparti szálláshelyen. A hegyvidéki szállodák és panziók rusztikus hangulattal, ízletes házias ételekkel, és lenyűgöző kilátással várják vendégeiket.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 18 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“Nagyon jól éreztük magunkat a rossz idő ellenére is. A szálloda személyzete nagyon kedves volt, és jól beszéltek angolul. Mindent bemutattak, amit az utalvány tartalmazott. A szoba kényelmes és tiszta volt és nagyon tetszett, hogy van erkély is. A tartózkodásunk fénypontjai az étkezések voltak - minden nagyon ízlett, és akkora volt a választék, hogy alig győztük. A legpraktikusabb dolog, amit a csomagból kihasználtunk, a SommerCard kedvezménykártya volt, amivel számos helyet ingyen tudtunk meglátogatni. A legnagyobb élmény pedig mindenképpen a Grossglockner alpesi panorámaút volt! :)”

Kristýna Kodrlová
Kristýna Kodrlová
Marketing csapat


Ha meghalljuk, hogy Ausztria, mindenkinek a magas hegyek, túra- és kerékpárutak, hatalmas, hegyi virágokkal tarkított rétek és fantasztikus síközpontok jutnak az eszébe. De számos kristálytiszta tavak is felfedezhet, amelyek közül sok nyári fürdőzésre is alkalmas. Látogasson el Ausztria legszebb tavaihoz - segítünk kiválasztani a megfelelőt.

Mely tavakat érdemes meglátogatni Ausztriában?

Az Alpok tökéletes hely a síelésre, de nyáron is érdemes ide ellátogatni. Az évnek ebben az időszakában nagyszerű túrázási élményben lehet része a híres tavak mentén vezető ösvényeken. A leghíresebb talán a Hallstatt-tó és városa. Itt mindenképp érdemes meglátogatni az ikonikus Nagyboldogasszony katolikus templomot, valamint a világ legrégebbi sóbányáit is itt láthatja. A tavat legjobban egy romantikus sétahajó-kirándulás során lehet felfedezni.

Európa legtisztább tavát a Hochschwab hegységben találja, ahol a Grüner See található. A tó nemcsak smaragdzöld színéről híres, hanem arról is, hogy minden tavasszal rengeteg víz tölti meg. A tó szintje a szokásos magassága fölé emelkedik, és elárasztja a környező fákat, padokat és kis hidakat is a környéken. Bár az utóbbi években a népszerű búvárkodás már nem megengedett a tóban, a partról is fantasztikus kilátás nyílik a rejtett szépségre.

Hihetetlen élményben lehet része Bécstől 20 km-re. Itt található Európa legnagyobb földalatti tava - a Seegrotte-tó. Egy barlang elárasztásával jött létre, amely egykor repülőgépgyárként szolgált. Ma már csak érdekes túrákat tartanak, amelyeknek része egy csónakázás a földalatti tavon.