Élvezze a felhőtlen pihenést a gyönyörű Litomyšl történelmi központjában és szálljon meg a Havran Panzióban, ahol gyönyörű, légkondicionált szoba várja, mesés kilátással a város történelmi műemlékeire, valamint utalványunknak köszönhetően fényűző reggeli kosárral kedveskednek, így biztosan jól indul majd a napja. A vendégház elhelyezkedésének köszönhetően a Litomyšl vár és más híres látnivalók szó szerint mindössze néhány lépésre lesznek.

A szálláshelyről

A Havran Panzió közvetlenül Litomyšl szívében, a gyönyörű Smetana téren található. A vendégek közvetlenül szobájuk ablakából élvezhetik a történelmi központra nyíló kilátást, és meglátogathatják az olyan érdekes műemlékeket, mint a Litomysl kastély (250 m), amely Közép-Európa egyik legszebb reneszánsz épülete. Szintén érdemes megnézni a Kolostorkertek Városligetét (550 m), a Piarista templomot (250 m) és a Portmoneum - Josef Váchal Múzeumot (750 m) is.

Kiránduljon el a festői Polička (18,7 km) településére, amely teljesen elvarázsolja majd gyönyörű történelmi műemlékeivel és az interaktív Bohuslav Martinů városi múzeumával. Meglátogathatja a Szent Jakab-templom kis világát is, ahol a híres zeneszerző született. Nem szabad kihagyni a Nové Hrady-ban található kastély (14,6 km), amely az úgynevezett cseh Versailles, egyedülálló rokokó épületét, amely a francia nyaralók stílusában épült.

A kalandvágyók rövid kitérőt tehetnek a Štíty-i Akribata park (42,7 km) felé, amelyet 2002-ben Ales Valenta olimpiai bajnok épített. Télen nagyszerű sípálíák várják a téli sport szerelmeseit a közeli Přívrat síközpontban (10,4 km), ahol 4 enyhe és közepes lejtővel és egy gyermek PINGUin parkkal várja a vendégeket, valamint a Peklák síközpont (11,6 km), amely 2 lejtővel és egy hóparkkal várja az idelátogatókat.

Hol fogok aludni?

A vendégház szobái gyönyörű, modern berendezéssel, elegáns, minimalista stílusban varázsolják majd el. Minden szobában privát, zuhanyzós fürdőszoba hajszárítóval, légkondicionáló, WiFi csatlakozás, íróasztal székkel, TV, széf, minibár és kávéfőző található.

  • A 301 és 302 szoba 22 m²-es, kétágyas szoba, amely a hangulatos tetőtérben található.

  • A 303-as szoba valamivel nagyobb, 24 m²-es, amely szintén a legfelső emeleten található. Ez az egyetlen opció, ahol pótágy elhelyezésére van lehetőség.

  • A 304-es szoba egy 20 m²-es kétágyas szoba, amely a kellemes tetőtérben várja vendégeit.

  • A 201 és 202 szobák a vendégház alsó szintjén találhatók, és tágas kialakításuk (24 m²) mellett terasszal is rendelkeznek. Ezek 2 fő elhelyezésére alkalmasak.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A reggelit közvetlenül a szobába szolgálják fel egy bőséges reggeli kosár formájában, ahol friss sós és édes pékáruk, felvágottak, sajtok széles választékával kedveskednek a vendégeknek.

A stílusos étteremben finom sushi és változatos nemzetközi specialitások várják, amelyeket a legfrissebb alapanyagokból készítenek. Ezeket a finomságokat a szabadtéri teraszon is elfogyaszthatja, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Piarista templomra.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A vendégházban nincs hagyományos recepció, a bejelentkezés modern online felületen történik, ahol az adatok kitöltése után kap egy kódot a szobába való belépéshez.

Penzion Havran

Penzion Havran

Smetanovo náměstí 126 , Litomyšl
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Jakub Havran Cégjegyzékszám: 04240847


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00 - 20:00
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 70 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
100 m
Távolság a tótól
2,2 km
Busz megálló
0,2 km
Sípálya
14,2 km

Utazási tippek

Litomyšl városa

Litomyšl városa Utazási tipp

Litomyšl a Pardubicei régió egy híres városa, ahol számos jelentős személyiség született vagy dolgozott, mint például Josef Váchal szobrász vagy Zdeněk Kopal csillagász. Litomyšl legfőbb látnivalója ahatalmas reneszánsz kastély, amely az az UNESCO világörökség része. A kastély épületei nemcsak kiemelkedő építészeti kvalitásai miatt fontosak, hanem mert itt született Bedřich Smetana zeneszerző is.

Mit nem szabad hagynia ki, ha Litomyšlbe látogat?

  • Kolostor kertek
  • A lovagok háza
  • Smetana tér

A városban számos negyszerű fesztivál is megrendezésre kerül időről időre, ahol megismerkedhet a helyi kultúrával, hagyományokkal és gasztronómiával is.

További információ
Litomyšl vár - UNESCO
Litomyšl vár - UNESCO
Nedošínský liget Litomyšl közelében
Nedošínský liget Litomyšl közelében
Potštejn vára
Potštejn vára