Szeretné megtapasztalni, milyen egy igazi tündérmesei? Akkor vegye az irányt a Šumava Nemzeti Park felé és szálljon meg Penzion Sněžnában, ami a régió legrégebbi faháza! A stílusos berendezés mellett nyugodt, családias légkör, ízletes házi reggeli vagy félpanziós ellátás várja. Ráadásul a környéken számtalan csodás kirándulóhely is található.

Tudtad, hogy...?

Az alpesi stílusban épült Penzion Sněžná a legrégebbi fennmaradt rönkház Sumava régióban. Bizonyos részei az 1800-as években épültek, így nem csoda, hogy igazi történelmi hangulat járja át. Egy gondos felújításnak köszönhetően a legmodernebb kényelmet sem kell nélkülöznie.


A szálláshelyről

A Pension Sněžná Volary festői hegyi városában, a Sumava Nemzeti Park határán található. Ha a Sumava régió legrégebbi faházát választja, akkor a gyönyörű természet, szuper kirándulások és a hagyományos cseh konyha legjobb fogásai várnak önre.

Tartózkodása alatt számos programon vehet részt. Meglátogathatja a Volary Múzeumot (300 m), ahol izgalmas új ismereteket szerezhet. Felfedezheti a Kamenac alatti kilátóhoz (2,4 km), a Hus kastély romjaihoz (7 km) vagy a lélegzetelállító Boubín erdőn keresztül a Boubín kilátóhoz (14 km) vezető túraútvonalakat is.

Népszerű kirándulási célpontnak számít a Soumarské tőzegláp (6 km) is, ahol egy körkörös tanösvény és egy 10 m magas kilátótorony található. A közeli Lenora falu (7,4 km) üvegmúzeumában megismerkedhet a šumavai üveggyártás hagyományaival.

Két UNESCO műemlék is található a közelben. A bájos Holašovice (41 km) és a parasztbarokk stílusú házai, valamint a lenyűgöző Český Krumlov (44 km) a mesebeli kastélyával és óvárosával. A Lipno víztározó (30 km) és Lipno lombkorona sétány miatt sem kell sokat utazni. Télen ne hagyja otthon síléceit, mert kiváló sífutópályák, és olyan nagyszerű síközpontok várják, mint a Kubova Huta (17 km), a Zadov (40 km) vagy a Kvilda (33 km).

Hol fogok aludni?

Szállását egy stílusos, történelmi hangulatú szobában foglalhatja el. A szobához WC-vel és zuhanyzóval ellátott modern fürdőszoba is tartozik.

A kétágyas szobák (Radvanovice, Krásná Hora és Mlaka) a földszinten találhatók, ablakaik a kertre néznek. A Radvanovice és Mlaka szobákat 2 egyszemélyes ággyal szerelték fel, a Radvanovice szoba pedig kerekesszékkel is megközelíthető. A Krásná Hora szobában egy franciaágy található.

A háromágyas Ceske Zleby és Cazov szoba franciaággyal és egy különálló egyszemélyes ággyal berendezett. Česká Žleby ablakai a kertre, a Cazové pedig az átriumra néznek. Előbbi a földszinten, utóbbi az első emeleten található.

A Négyágyas szobák (Chlum, Stögerova huta, Silnice és Sněžná) az első emeleten, míg a Kamenná hlava szoba a földszinten található. A Chlum egy franciaággyal és 2 egyszemélyes ággyal rendelkezik, ablakai az átriumra nyílnak. A Stögerova Hut' útra nyíló ablakai mögött egy franciaágy és 2 egyszemélyes ágy rejtőzik. A Silnice és Sněžná szobákban 2 db franciaágy található, ablakaik az átriumra nyílnak. A Kamenná Hlava szoba ablakai a kertre néznek, és egy franciaággyal valamint 2 külön álló ággyal rendezték be.

A Ötágyas Nové údolí és Hniliště szobák az első emeleten találhatóak, egyszerre maximum 5 fő befogadására alkalmasak és nem pótágyazhatóak. Az Nové údolí külső falépcsővel és útra néző ablakokkal rendelkezik. Egyik hálószobájában 2 összetolt egyszemélyes, a másikban 3 különálló ágy található. A Hniliště ablakai a kertre nyílnak. A két hálószoba közül az egyikben egy franciaágy, a másikban 3 egyszemélyes ágy fogadja a vendégeket.

A Strážný szoba egy nagy hálószobából áll, 6 egyszemélyes ággyal berendezve. Ablakai az átriumra és a kertre nyílnak.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A kirándulásokhoz a a hagyományos cseh konyha legjobb fogásai biztosítanak majd kellő energiát. Előzetes egyeztetés alapján azonban vegetáriánus vagy vegán ételek is rendelhetők.

A vendégek rendelkezésére áll továbbá egy pavilonos kert és egy tűzrakóhely, valamint egy önkiszolgáló bár is limonádékkal, sörrel és morva borokkal.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A gyereksarok a kis vendégeket szórakozásáért felel.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A közös helyiségekben hűtőszekrény, mikrohullámú sütő és vízforraló áll rendelkezésre.

Penzion Sněžná

Penzion Sněžná

Budějovická 41 , Volary
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
AZ resort s.r.o. Cégjegyzékszám: 05020191


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
300 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi
Szauna
Gyerek sarok
Játszótér
Sítároló

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,4 km
Busz megálló
0,2 km
Sípálya
17 km
Sífutás
17 km

Utazási tippek

Sumava

Sumava Utazási tipp

A Sumava a legmegfelelőbb hely lesz az aktív pihenés és a természet szerelmeseinek. Több tucatnyi természetjáró ösvény és több száz kilométernyi kerékpárút várja itt. A Šumava cseh oldalán a nyolc gleccsertóból öt itt található, amelyek a gleccserek olvadásából keletkeztek. A terület számos ritka állatnak ad otthont. Vannak látogatóközpontok, ahol farkasokat, hiúzokat és szarvasokat figyelhet meg. Felejthetetlen élményben lesz része akkor is, ha ellátogat a környéken található néhány kilátótoronyba, kastélyba vagy műszaki műemlékbe.

Mit ne hagyjon ki, ha a Šumavába látogat?

  • Boubín erdő
  • Fekete- és Ördög-tó
  • Kašperk vára

Érdemes meglátogatni a **magasabb vízesést a Šumavában, a Bílá strž vízesést, a Schwarzenberg-csatornát, a Boubín kilátótornyot és a Moldva-forrást is.

A gyönyörű sumavai természet mellett a festői hegyi városokban is gyönyörködhet. A felfedezéshez látogasson el a Sumavai Múzeumba.

További információ
Soumarské tőzegláp
Soumarské tőzegláp
Holašovice (UNESCO)
Holašovice (UNESCO)
Boubín kilátótorony
Boubín kilátótorony