A Hotel Kraus *** Mělník történelmi központjában kínál szállást vendégeinek. Pihenjen meg a hotel kétágyas szobáiban, majd kezdje minden napját a kiváló svédasztalos reggelivel. A szállodától rövid séta során juthat el a Mělník kastélyhoz, valamint az Elba és a Moldva folyók találkozásához.

A szálláshelyről

A Hotel Kraus *** Mělník történelmi központjában kínál szállást vendégeinek. Fedezze fel város gyönyörű történelmi épületeit, műemlékeit és a környék varázslatos természeti szépségeit.

A szállástól rövid sétával érjük el a Mělník kastélyt (0,3 km), amely évszázadokon át határozta meg a város életét. Lenyűgöző az kastély építészeti sokszínűsége, mivel a romántól a barokkig minden történelmi stílus nyomait magán viseli. A kastély szomszédságában található a Szent Péter és Pál templom, amelynek kriptájában 10-15 ezer emberi csontváz található (0,2 km).

A szálloda közvetlen közelében is jelentős műemléket csodálhatunk meg: a Prága kapu gótikus tornya (0,1 km), a város középkori erődítményének legrégebbi fennmaradt emléke. Ma a tornyot művészeti célokra használják, legfelső emeletén pedig a városra nyíló pazar kilátás-ban gyönyörködhetünk .

Egyedülálló látványt nyújt az Elba és a Moldva találkozása is, amit a Vráz-kilátóba (0,5 km) felkapaszkodva csodálhatunk meg a legjobban.

Rövid autózást kell csak vállalnia ahhoz, hogy meglátogassa a gótikus Kokořín várat (16,7 km), a homokkő szikláiról ismert Kokořín Tájvédelmi Területet (24,5 km) vagy a harang alakú vulkanikus Ríp hegyet (25,4 km).

Hol fogok aludni?

A Standard szobát két személy és legfeljebb két gyermek fogadására alakították ki. A Kényelmes kétágyas szoba márkás TV-vel és wifivel rendelkezik. A zuhanyzóval és hajszárítóval felszerelt privát, modern fürdőszoba teszi teljessé a kényelmet.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Tartózkodása során tápláló büféreggeli biztosít kellő energiát az egész napos kiránduláshoz.

Hotel Kraus ***

Hotel Kraus ***

Palackého 135/7 , Mělník
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
GREMLIN GROUP s.r.o. Cégjegyzékszám: 07439687


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi
Kerékpártároló
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,1 km
Busz megálló
0,2 km

Utazási tippek

Mělník városa

Mělník városa Utazási tipp

Mělník városa nem véletlenül rendelkezik különösen gazdag történelemmel, hiszen IV. Károly császár a királyi város címet adományozott neki a 14. században. Legnagyobb nevezetességei közé tartozik a Melník kastély, amely a II. Přemysl Ottokár idejéből származó eredeti vár alapjaira épült és egy időszakban az özvegy cseh királynék rezidenciájaként szolgált. Az épület minden korstílus jegyeit magán viseli a román a barokkig. Az utca túloldalán található az Szent Péter és Pál templom aminek eredeti épülete még a 11. században készült el, és amelynek kriptájában rejtőzik Csehország egyik legnagyobb csontkamrája, mintegy 15 000 emberi maradvánnyal együtt. Hasonlóan lenyűgöző a Prágai kapu gótikus tornya, amely a középkori erődítmény legrégebbi fennmaradt része. Ez ma elsősorban galériaként és kilátótoronyként szolgál, ahonnan egyedülálló panoráma nyílik a városra és a környező vidékre. Közvetlenül a központban található a Vrázova vyhlídka kilátóterasz is, ahonnan az Elba és a Moldva összefolyását csodálhatjuk meg. Ezen felül pedig érdemes meg egy kirándulás keretében felfedezni a központtól 17 km-re található a gótikus Kokořín kastélyt és a szintén könnyen elérhető Kokořínsko Tájvédelmi Körzetet vagy a Ríp-hegy homokkő szikláit.

Mit érdemes megnézni Mělníkben és környékén?

  • A Mělník kastélyt
  • A Szent Péter és Pál-templomot és a benne található csontkamrát
  • A Mělník városi műemléki övezetet
  • A Prágai kapu gótikus tornyát
  • Jiří Lobkowicz borospincéit
  • A Mělník Regionális Múzeumot
  • Vrázova vyhlídka kilátóteraszt
  • A Kokořín kastélyt
  • A Říp-hegyet
  • A Kokořín Tájvédelmi Körzetet
További információ
Mělník kastély
Mělník kastély
Kokořín vár
Kokořín vár
Szent Péter és Pál templom
Szent Péter és Pál templom