A Hotel Lípa **** egyedülálló kikapcsolódásra hívja a Jeseníky-hegység szívében. A hagyományos spa kezelések és masszázsok jót tesznek az egészségének, valamint a pihenés a pezsgőfürdőben és a szaunában, amelyet a korlátlan wellnessnek köszönhetően a nap bármely szakában élvezhet. A környéken számos természeti szépséget és vonzó történelmi helyszínt fedezhet fel. A kirándulásokról visszatérve pedig feltöltődhet a szálloda stílusos éttermében.

A szálláshelyről

A Hotel Lípa **** a gyönyörű csehországi vidéken, Lipová-lázně településen, a Jeseniky régióban található. A tiszta levegő, a nagy hagyományokkal rendelkező modern gyógyterápiák és a festői környező táj teszi a Lipa Lazne-t tökéletes kikapcsolódás helyszínéül.

A festői települést különösen a Dolní Lipová gyógyfürdő teszi vonzóvá, amelyet 1829-ben alapított Johann Schroth természetgyógyász. Az ő életének kulisszái mögé és a fürdőipar történetébe a helyi múzeumban nyerhet bepillantást. A fürdőn kívül felfedezheti a klasszikus Szent Vencel templomot (1,3 km), a Richta épületet (180 m) és számos műemléket is.

A környék tele van vonzó helyekkel, amelyek még élvezetesebbé teszik a fürdőben való tartózkodást. A nyári hónapokban tegyen sétát a buja természetben. A kijelölt túraútvonalak olyan látnivalókhoz vezetnek, mint a Hatalmas sziklák (Obří skály) (8,6 km), a Pomezí barlang (2,9 km) vagy a varázslatos Rejvíz település (16,5 km).

Felfedezheti a Johann Schroth tanösvényt (1,8 km), és pihenhet a közeli Lasne Jeseník (5,8 km) egyedülálló Vincenz Priessnitz Balneoparkjában is. Ezután tervezzen egy kirándulást a Jeseníky-hegység legmagasabb hegyére, a Praděd-ra (35 km), látogasson el a Janský vrch kastély-hoz (24,9 km) Javorníkba, vagy fedezze fel a Vízi erődöt (6,8 km).

Télen a Jeseníky régiót a lelkes síelők is látogatják, akik nem győzik élvezni a helyi sípályák magas színvonalát. A közelben található a Lázeňský vrch (700 m) síközpont, amely a tapasztalt és kezdő síelők számára kínál egyaránt alkalmas pályákat. Még több élmény várja a Ramzová síközpontban (8,3 km), amely Morvaország legnagyobb síközpontja.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kétágyas szobában lesz, egy franciaággyal vagy két különálló ággyal. A belső terek stílusosan berendezettek, és a fa elemeknek köszönhetően nagyon hangulatos és harmonikus hangulatot árasztanak. A kényelmes ágyakon kívül a kényelmi szolgáltatások közé tartozik egy pult fotelekkel, szekrény és egy síkképernyős TV.

A szobákhoz magán fürdőszoba tartozik WC-vel, zuhanyzóval és hajszárítóval. Természetesen ingyenes Wi-Fi hozzáférés is elérhető a szobában.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda egy dizájn étteremmel rendelkezik, amelybe azonnal bele fog szeretni. Az étteremhez tartozik egy nyári terasz és egy romantikus hangulatú üveg borbár is. Bárhol is fogyasztja el az ételeket, a menüben az olasz konyha különlegességeit, grillezett húsokat vagy vegetáriánus finomságokat is kóstolhat. Étkezés után kényeztesse magát egy házi készítésű desszerttel és egy csésze finom kávéval, vagy koccintson egy pohár borral.

Hol kapcsolódhatok ki?

A Hotel Lípa **** a híres Schrothovy léčebné fürdőben található Dolní Lipová-ban, ahol első osztályú ellátásban részesül majd. A helyi éghajlat, a helyi rétekről származó gyógynövények, valamint a modern és klasszikus gyógymódok kombinációja segít az egészségügyi panaszok kezelésében. A helyi gyógyfürdő elsősorban bőrbetegségek, légzőszervi megbetegedések és mentális zavarok kezelésére összpontosít.

Tökéletes kikapcsolódás várja a Villa Grohmannban (450 m) található kiváló Tilia wellness-részlegben. Lazítson a pezsgőfürdőben, élvezze a gőzszaunát a csillagos égbolt alatt, és melegítse fel egész testét a finn szaunában. Fejezze be a tökéletes pihenést a kandallóra néző fűtött padokon.

Hotel Lípa ****

Hotel Lípa ****

Dolní Lipová 284 , Lipová-lázně
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Schrothovy léčebné lázně s.r.o. Cégjegyzékszám: 05101051


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 30 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Sítároló
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,2 km
Távolság a fürdőtől
100 m
Busz megálló
40 m
Sípálya
1,9 km
Sífutás
0,7 km

Utazási tippek

Jesenik

Jesenik Utazási tipp

A Jeseik régió, az Észak-Morvaország a legmagasabb hegységből, a Jeseník-hegységből és annak előhegységeibőll áll. A legmagasabb csúcsokat is magába foglaló Jenesik Tájvédemi Körzet természete csodálatos gazdagságú. A Jeseníky-hegység legmagasabb és leghíresebb csúcsa a Praděd 1 491 m tengerszint feletti magassággal. Ez a csodálatos régió és a hegység száz túraútvonalon felfedezhető gyalog vagy kerékpárral is. De a régióban számos síterep és, fürdőváros és műemlék is megcsodálható.

A Jesenik-hegység legjobb látnivalói:

  • Praděd-csúcs
  • A Dlouhé Stráně víztározó
  • Karlova Studánka fürdővárosa

Ha kirándulni szeretne, nem érdemes kihagyni a Péter-kő vagy a Keprník csúcsának meglátogatásást, az Opavai fehér vízesést, valamint a Skřítek és a Rejvíz tőzeglápjait. Ha a Jesenik-hegységbe inkább a kikapcsolódás miatt utazik, látogasson el a Velké Losiny Thermálfürdőbe (ahol a Papírmúzeumban is megtekintheti) vagy a Priessnitz SPA-ba.

További információ
Vincent Priessnitze Balneopark
Vincent Priessnitze Balneopark
Na Pomezí barlang
Na Pomezí barlang
Janský Vrch kastély
Janský Vrch kastély