Fedezze fel az ezertornyú várost és szálljon meg a Hotel Čertovka **** szállodában, ahol magába szívhatja ennek a gyönyörű történelmi városnak a hangulatát. A Károly-híd és a Prágai vár szó szerint csupán pár lépésre lesz. Utalványunknak köszönhetően egy történelmi stílusú szobában pihenhet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik majd a festői Hradzsin város negyedre, valamint bőséges svédasztalos reggelivel indíthatja minden napját.

A szálláshelyről

A Hotel Čertovka **** szálloda egy újonnan felújított barokk épületben található a Kisoldal városrészen, mindössze egy rövid sétára a Károly híd-tól (160 m). Ha szeretné felfedezni Prága történelmi részét annak minden kulturális gazdagságával együtt, akkor a legjobb helyen jár. Sétáljon végig a Károly hídon, hódítsa meg a Prágai várat (900 m), pihenjen egyet a Petřínské sady parkban (1,1 km) vagy nézzen meg egy előadást a Nemzeti Színház-ban (1,1 km).

Ha már ismeri Prága "klasszikus" látnivalóit, akkor próbálja meg felkeresni a kevésbé ismert helyeket. Ha érdeklik a különlegességek, akkor látogasson el a régi prágai alkimisták és mágusok múzeumába (850 m) vagy a történelmi alkimista műhelybe a Speculum Alchemiae-ba (1,4 km). A 700 m²-es Medúza-világ (5,4 km) a víz alatti birodalomba repíti, vagy fedezze fel a mesterséges Grotta-barlang világát (3,9 km), amelyet a milliomos Moritz Gröb építtetett a 19. század végén.

Hol fogok aludni?

Szállása egy kényelmes, légkondicionált kétágyas szobában (16 m²) lesz, amely lenyűgöző történelmi stílusú belső térrel rendelkezik. A hangulatot tökéletesen kiemelik a fa és kárpitozott bútorok, a díszes függönyök, valamint a korhű dekorációk. Az ablakokból a Károly-hídra, a Hradzsin város negyedre és a Prágai várra nyílik lélegzetelállító kilátás.

Minden szobához privát fürdőszoba tartozik zuhanyzóval vagy káddal és hajszárítóval, míg a hálórészben egy franciaágy, asztal székekkel, íróasztal, minibár és TV található. Természetesen WiFi hozzáférés is rendelkezésre áll.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda nem rendelkezik saját egész nap elérhető étteremmel, viszont minden napját bőséges svédasztalos reggelivel indíthatja, ahol meleg és hideg ételek széles kínálatából válogathat kedve szerint. A szálloda nagyszerű elhelyezkedésének köszönhetően pedig Prága történelmi városrészében található számos népszerű étteremtől csupán pár lépésnyire lesz.

Hotel Čertovka ****

Hotel Čertovka ****

U Lužického semináře 2/85 , Praha 1
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Richmond a.s. Cégjegyzékszám: 63998548


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
300 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 600 Kč/éj - (Rudolfinum parkoló)

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Minibár
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
1 km
Busz megálló
0,3 km
Aquapark
18 km

Utazási tippek

Prága

Prága Utazási tipp

A gazdag történelmű cseh főváros a Moldva partján terül el és számtalan kulturális emlékkel büszkélkedhet. Ennek köszönhetően Európa egyik legkáprázatosabb városa 1992-ben fel is került az UNESCO világörökség listájára. Nem is csoda, hiszen évente több millió turista is megfordul itt a világ minden tájáról.

Mely látnivalókat kell mindenképp meglátogatnia:

  • Prágai vár
  • Károly híd
  • Óváros tér az orlojjal (csillagászati óra)

További híres látnivalóként tartják számon még Josefov zsidó negyedet, Petřín hegyet kilátójával, vagy Vyšehrad városrészt. Kultúrálódását a Nemzeti színház biztosítja, gyermekei biztosan élvezni fogják a prágai állatkertet és a Troja nevezetű kerület botanikus kertjét, illetve az Aquapalace Praha élményfürdő vízi attrakcióit. Télen pedig javasoljuk, hogy látogassa meg a híres prágai karácsonyi vásárt, amelynek egyedülálló hangulata biztosan elbűvöli majd.

És egy tipp a végére: a száztornyú Prága felfedezésére legalább egy hétvége szükséges, hiszen annyi csodás látnivalót rejteget.

További információ
Károly híd
Károly híd
Prágai vár
Prágai vár
Petřín és a Petřín kilátótorony
Petřín és a Petřín kilátótorony