Jól megérdemelt pihenés várja a Trúba-torony alatt, amely a 13. századi Štramberk városának meghatározó eleme. A híres mézeskalács-csemege - a Štramberki fül - illatáról tudni fogja, hogy megérkezett. Közvetlenül a téren pedig megpihenhet a Hotel Šipka ***-ban, ahol finom házias reggelivel, vacsorával és üdvözlőitallal várják. A Štramberk környéki gyönyörű természetben tett kirándulás után pedig töltődjön fel a szálloda wellnessrészlegében vagy kényeztesse magát egy masszázzsal.

A szálláshelyről

A Hotel Šipka *** a festői csehországi hegyi város, Stramberk szívében található, ahonnan a híres illatos mézeskalács a Stramberki fülek is származik. E regionális finomság és más különlegességek kóstolása mellett érdekes látnivalók és a Beszkidek lábánál elterülő gyönyörű természet várja az idelátogatókat.

Sétáljon keresztül a városon, ahol megcsodálhatja a 18. és 19. századból származó fából készült rönkházakat, amelyek miatt Štramberk a "valahai betlehem" becenevet kapta. Hódítsa meg a Stramberki vár romjait (400 m), fedezze fel a Trúba tornyot, és nézze meg a vár és a város történetének szentelt - Az utazás Štramberk Trúba emlékezetébe nevezetű állandó kiállítást. Ha lélegzetelállító panorámában szeretne gyönyörködni, akkor tegyen egy kirándulást a Bílá hora (950 m) csúcsra, amely Štramberk és Kopřivnice határán található, és ahonnan a Beszkidek és a Jeseníky-hegységre nyílik mesés kilátás.

A Štramberki vár alatt az állatbarátok a Aqua Terra Minizoo-t (47 m) találják. Van itt egy óriási édesvízi akvárium több száz hallal, az állatkert lakói között pedig különböző hüllőfajok és aranyos sárkánymajmok találhatók. Az őskori állatok legendás ábrázolásait ezután a Zdeněk Burian múzeumban (49 m) tekinthetik meg.

Fedezze fel a Laška tanösvényt. A 16 km hosszú útvonalon találkozhatunk még a Šostýn vár romjaival (3,8 km), a Raškova vyhlídka (4,3 km) kilátóval, a Boszorkányok keresztútjával (3,9 km) és más érdekes helyekkel. Nyáron a kirándulásokat fürdőzéssel is kiegészítheti, például a csobbanni vágyók elmehetnek Kopřivnice (3,6 km), Příbor (7,1 km) vagy a Frenštát pod Radhoštěm (9,3 km) Aquaparkokba. A téli sport szerelmesei pedig a Palkovice síközpont (19,1 km) sípályájáit is meghódíthatják.

Hol fogok aludni?

Szállása egy stílusosan berendezett kétágyas szobá-ban lesz, ahonnan gyönyörű kilátásban lesz része a térre vagy közvetlenül az egész terület meghatározó jellegzetességére a - Stramber Trúba toronyra. A szoba természetesen privát fürdőszobával, WiFi kapcsolattal, iróasztallal, fotelekkel és TV-vel ellátott ülősarokkal rendelkezik.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Minden reggel házias svédasztalos reggelivel várják a stílusos, kandallós szecessziós étteremben. Napközben igyon meg egy csésze finom kávét vagy egy pohár bort a nyári teraszon, a nap lezárásaként pedig fogyassszon el egy kellemes kétfogásos vacsorát.

Hol kapcsolódhatok ki?

Tartózkodására tegye fel a koronát egy lazító masszázzsal.

A hotel partner intézményében, a Sport Art Centrum Hotelben (30 km) egy remek wellnessrészleg várja. Lazítson a különféle vízi attrakciókkal felszerelt fedett medencében, a pezsgőfürdőben, valamint a finn és az infraszaunában. A forró élmények után hűsítse le magát a merülőmedencében, vagy a jégkosár és a zuhanyzó segítségével. Ezen kívül egy Kneipp-taposó és egy tepidárium áll majd rendelkezésére.

Hotel Šipka ***

Hotel Šipka ***

Náměstí 37 , Štramberk
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
NOSTRABONA s.r.o. Cégjegyzékszám: 03947823


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
200 Kč/éj ellenében bevihető - Legfeljebb 30-cm-es háziállat bevihető, előzetes egyeztetés után.
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes parkolás a nyilvános parkolóban.

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Kerékpárkölcsönző
Konferencia terem
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
10 m
Busz megálló
100 m
Aquapark
9,5 km
Sípálya
4 km
Sífutás
4 km

Utazási tippek

Štramberk

Štramberk Utazási tipp

Stramberk mesebeli városa a Beszkidek Laška-kapujának gyönyörű vidékén található, és első látásra elvarázsolja Önt. A fából épült faházas utcák fölött a Trúba nevű hengeres tornyú vár maradványai magasodnak, ahonnan kilátás nyílik Štramberk tágas környékére, amelyet festői jellege miatt Morva Betlehemnek is neveznek. A téren látogasson el a múzeumba, ahol több mint 450 bábu és a város jelentős személyiségeinek próbababáit bemutató kiállítás látható. Egyikük például a neves ősfestő Zdeněk Burian, akinek munkáit egy másik múzeumban állítják ki.

Mit nem szabad kihagyni:

  • A városi sörfőzde, ahol a házi készítésű Trubač élesztősört főzik.
  • Aqua Terra mini-állatkert

Miután megerősödött az illatos mézeskalács Štramberk fülével, kövesse a Laško Nature Trail-t a Bílá hora, a régi mészkőbánya botanikus kerttel, vagy a Kotouč-hegyre a Šipka-barlanggal, amely régészeti felfedezéseiről tette híressé Štramberkot.

További információ
Štramberk-i "fülek"
Štramberk-i "fülek"
Kopřivnice
Kopřivnice
Kilátótorony Bílá hora
Kilátótorony Bílá hora