Szálljon meg a Hotel Gold Chotoviny **** szállodában, a festői dél-csehországi Chotoviny faluban, mindössze 10 km-re Tábor történelmi városától. A hotel büféreggelivel, romantikus gyertyafényes vacsorával és privát pezsgőfürdővel garantálja vendégei számára a zavartalan kikapcsolódást. Járja be a szálloda környékét is, amely tele van érdekes kulturális és természeti látnivalókkal.

A szálláshelyről

A modern Hotel Gold Chotoviny **** Dél-Csehországban, Tábor történelmi városától csak 10 km-re található**. A környéken természeti és kulturális célpontjai rengeteg kirándulási lehetőséget kínálnak.

Chotoviny egy kis, csendes falu a dél-csehországi régióban, számos látnivalóval. A legfontosabb a helyi Kastély (850 m), amely neoreneszánsz megjelenését 1873-ban kapta. Tekintse meg a mesebeli épületet és sétáljon kastély különleges fa fajtákkal benépesített hatalmas parkjában. A kastélyon kívül Chotoviny büszkeségei közé tartozik a 14. századból származó Szent Péter és Pál templom (800 m), a Zarándoklat Szűz Máriahoz kápolna (1,5 km) vagy a Nádherný báró birodalmi sírja (850 m) is.

A történelem rajongók semmiképp se hagyják ki a közeli Tábort (10 km). A husziták által 1420-ban alapított városban sehol máshol nem tapasztalható módon ismerheti meg a háborúk történetét. Mindenképpen látogasson el a Žižka térre, ami gyönyörű polgári stílusú házakkal, reneszánsz szökőkúttal és a trocnovi Jan Žižka emlékművével nyűgőzi le a turistákat. A város építészetét nagyban határozza meg a késő gótikus stílusban épült impozáns városháza. Ezeken felül fedezze fel a földalatti járatokat, nézze meg a Huszita Múzeumot, vagy édesítse meg utazását a Csokoládé- és Marcipánmúzeum meglátogatásával.

Fedezze fel Chotoviny környékének gyönyörű természeti kincseit is, amikhez kellemes gyalog- és kerékpártúrák során juthat el. Tervezzen kirándulást a Jordan víztározóhoz (9 km), ahol a lenyűgöző Jordan vízesés a fő látnivaló. Ne hagyja ki a Chýnov-barlangot (20 km) vagy az Ördög terhe (23 km) sziklaképződményt sem. Nyáron fedezze fel a Blaník tájvédelmi körzetet (35 km) felfedése tökéletes nyári program lehet, télen pedig próbálja ki a lejtőket a Ski Monínec síközpontban (20 km).

Hol fogok aludni?

A hangulatos Standard kétágyas szobák (28 m²) egyikében száll majd meg, amit franciággyal vagy két különálló ággyal rendeztek be. A szoba felszereltségéhez ülősarok, íróasztal, minibár és síkképernyős kábel TV tartozik. Privát, stílusos fürdőszobája zuhanyzóval és hajszárítóval felszerelt. Kilátása a kertre vagy a falura nyílik majd. A szobában 1 pótágy elhelyezésére van lehetőség.

A Komfort kétágyas szobák méretben és felszereltségben megegyeznek a standard szobákkal, de rendelkeznek terasszal is, ahonnan a környező vidékre vagy Tábor történelmi városára nyílik kilátás. A szobában ugyancsak lehetőség van 1 pótágy elhelyezésére.

Gyermekkel utazik? Akkor válassza a tágasabb Családi apartmant. A hálószobán kívül talál egy konyhasarkot és egy kanapéval ellátott nappalit, amely kihajtva ágyként szolgálhat akár két további személy számára.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Indítsa a napot bőséges büfé- vagy à la carte reggelivel, amit a szálloda elegáns éttermében szolgálnak fel. De nyugodtan térjen ide vissza a nap hátralévő részében is, vagy válassza étkezései helyszínéül az egykori sörfőzde pincéjét, amely egyedülálló hangulatával vonzza az utazókat, és ami tökéletes ahhoz, hogy egy időre megpihenjünk akár csak egy pohár bor társaságában. Nyáron érdemes a szálloda kültéri teraszán elkölteni étkezéseinket, ahonnan kilátás nyílik a vidékre és Tábor városára.

És, hogy milyen ételeket fogyaszthat majd? A szálloda napi menüje a cseh konyha különleges ajánlataival várja Önt. Választhat azonban az állandó étlapról is, amin minden finom fogást megtalál. Előételek, saláták, tészták, steakek vagy húsmentes ételek széles választékából válogathat. Az étkezést végül fejezze be egy finom desszerttel, amely mellől nem hiányozhat egy csésze friss kávé sem.

Hol kapcsolódhatok ki?

Töltse el megérdemelt pihenését a szálloda luxus wellness részlegében. Itt várja Önt egy finn szauna merülőmedencével, egy pezsgőfürdő és egy pihenőszoba. A gyönyörű kilátás és a választható frissítő szolgáltatás szintén hozzájárul a hibátlan pihenéshez.

Hotel Gold Chotoviny ****

Hotel Gold Chotoviny ****

Táborská 68 , Chotoviny
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
FITT cz s.r.o. Cégjegyzékszám: 64790649


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
200 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
fürdő
Étterem
Sítároló
Konferencia terem
Előadóterem
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,5 km
Busz megálló
0,5 km
Sípálya
20 km
Sífutás
20 km

Utazási tippek

Tábor

Tábor Utazási tipp

Egyetlen település sem kötődik annyira a huszita mozgalomhoz, mint Tábor. A települést a husziták alapították 1420-ban, és a seregük bázisául szolgált. Ma sétálhat a történelmi belvárosban, és megcsodálhatja a polgárházak díszes nyeregtetőit, különösen a Žižkov téren. A tér közepén egy reneszánsz szökőkút és a trocnovi Jan Žižka emlékműve található. A Tábori városháza az ország egyik legjelentősebb késő gótikus műemléke.

Mit érdemes megnézni Táborban?

  • Földalatti folyosók
  • Tábor Állatkert
  • Csokoládé és Marcipán Múzeum
  • Ne hagyja ki a Botanikus kertet, a Huszita Múzeumot, a Kotnov-tornyot a szomszédos Bechyně-kapuval, a Lego Múzeumot vagy a Hýlačka-kilátót .

A természeti látnivalók közé tartozik a Jordán víztározó a Jordán-vízeséssel és a Klokoty alatt található geológiai kiállítás.

További információ
Chýnov-barlang
Chýnov-barlang
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Orlík nad Vltavou vár
Orlík nad Vltavou vár