Fedezze fel a turisztikai nevezetességeket a csehországi Óriás-hegység lábánál és szálljon meg a Čistá Panzióban, amely teljesen elvarázsolja majd a nyugodt, családias hangulatával. Utalványunknak köszönhetően minden reggel minőségi, friss alapanyagokból készült, ízletes svédasztalos reggelivel várják, valamint korlátlan prosecco fogyasztás is rendelkezésre áll.

A szálláshelyről

A Čistá Panzió a csehországi Cistá v Krkonoších településen található, amely a hegyvidéki Cerný Důl város közelében fekszik. Akár egy aktív kikapcsolódásra vágyik, akár egy pihentetőbb nyaralásra a gyönyörű természetben, a családi vendégház nyugodt légkörével tökéletes helyszíne lesz a pihenésnek.

Černý Důl városa mindössze néhány perc alatt elérhető autóval (2,5 km), ahol érdemes megtekinteni a Szent Mihály arkangyal templomát , az Óriáshegység földalatti múzeumát, amelyet a város főteréről induló, 4 km hosszú kőbánya körüli tanösvényen érhet el.

Hódítsa meg a Cerna hora csúcsát és látogasson el a Panorámakilátóba (7,5 km), amelyet számos túraútvonalon elérhet. A 3 km hosszú oktatóösvény a Černohorské tőzegláp (8,7 km) egyedülálló ökoszisztémáján keresztül vezet (8,7 km), amelyet a 6,5 m magas megfigyelőtoronyból madártávlatból is megtekinthet.

Érdemes ellátogatni még a Vavřineci (13 km) és a Javoří vízesésekhez (10 km), az erdei Aichelburg (15 km) vagy a gyönyörű reneszánsz Vrchlab kastélyhoz (8 km) is. Az Óriás-hegység a tapasztaltabb túrázókat is várja, akik meghódíthatják például a Liščí hora (13 km), az ikonikus Luční bouda (17 km) vagy a legmagasabb cseh hegyet Sněžka-t (18 km) is.

A közeli Janske Lazne-ban (7 km) megtekintheti a Stezka v korunách treek Krkonoše-t, a helyi gyógyfürdő történetét bemutató kiállítást. Téli hónapokban pedig a környék síközpontjait érdemes felfedezni, mint például a Černá hora - Pec síközpontot (8,2 km). Ebben a síközpontban 50 km sípályát hódíthat meg egyetlenegy síbérlettel, 6 összekapcsolt síterepen (Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Malá Úpa, Velká Úpa és Svoboda nad Úpou). A sífutók a Černá hora csúcsán csatlakozhatnak a Krkonosze Magistrala-hoz, vagy az Óriás-hegység több száz kilométernyi gondozott fehér pályáját is felfedezhetik.

Hol fogok aludni?

Szállása egy két- vagy többágyas szobában lesz, privát fürdőszobával. Minden szoba TV-vel, WiFi kapcsolattal és széffel van felszerelve. A legtöbb szobában pedig egy pótágy elhelyezésére is van lehetőség.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A kellemes, szabadtéri étteremben minden nap finom büféreggelivel várják. Napközben rendelhet a normál étlapról, amely ízletes helyi különlegességeket és hagyományos ételeket kínál egy kis modern csavarral. A konyhában természetesen csak friss, ellenőrzött beszállítóktól származó alapanyagokat használnak fel.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A nyári hónapokban a legkisebb vendégek kipróbálhatják a számos elemmel felszerelt kültéri játszóteret.

Penzion Čistá

Penzion Čistá

Čistá v Krkonoších 86 , Černý Důl
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Ladislav Moravec Cégjegyzékszám: 62478991


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
150 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Étterem
Játszótér
Sítároló
Hajszárító

A szálláshely környéke

Busz megálló
0,2 km
Aquapark
39 km
Sípálya
3,3 km
Sífutás
5 km

Utazási tippek

Óriás-hegység Nemzeti Park

Óriás-hegység Nemzeti Park Utazási tipp

Csehország egyik legszebb térségét 1963. május 17.-én nyilvánították nemzeti parkká. A túraösvények és kerékpárutak végeláthatatlan sora a gyakorlott sportolók és a kényelmes séták után vágyakozók igényeit is teljesen kielégítik. A helyi turistaközpontok kultúrális eseményei remek lehetőséget adnak végtagjai kinyújtóztatására. Legyen szó bármiről, az Óriás-hegység egy remek hely a kiránduláshoz. Élvezze a friss levegőt és a nyugalom, illetve a szórakozás kellemes pillanatait.

Az Óriás-hegység nevezetességei:

  • Csehország legmagasabb hegye a Sněžka
  • Mumlavský vízesés (Mumlavský vodopád)
  • Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben (Stezka korunami stromů Krkonoše)
  • Ne hagyja ki a Feketehegyi tőzeglápot (Černohorské rašeliniště), a Jilemnicében található múzeumot, az Elba folyó forrásának felfedezését, vagy az Elba vízesést sem

Az Óriás-hegység legérdekesebb városai közé tartozik Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou, vagy Rokytnice nad Jizerou. Janské Lázně városában megtekintheti a helyi kolonnádot, vagy felszállhat a Fekete hegyre (Černá hora) tartó felvonóra. Harrachovban látogassa meg az üveg múzeumot, Špindlerův Mlýn városában pedig pihenjen egy jót az élményfürdőben.

További információ
Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben
Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben
Sněžka
Sněžka
Úpská tőzeglápok
Úpská tőzeglápok