Fedezze fel a mesébe illő Karlovy Vary városát, élvezze a sétákat a kolonnádok mentén, kóstolja meg a gyógyforrásokat és a finom ostyákat. Ízletes reggelik és vacsorák várják a Spa Hotel Anglický Dvůr **** szállodában, ahol egy új wellness-részlegben próbálhatja ki a szaunákat, a sóbarlangot és a Kneipp-sétányt. Utalványunknak köszönhetően ráadásul 3 gyógykezelést és belépőt is kap a Becherovka Múzeumba.

A szálláshelyről

A Spa Hotel Anglický Dvůr **** szálloda egy 19. századi történelmi épületben található Karlovy Vary központjában. A szállodából néhány perces sétával elérheti a Teplá folyó partját, amely mentén a híres Karlovy Vary-i oszlopsorok mentén sétálhat. A legközelebbi Gyümölcsös kolonnádtól (300 m) a Malom (600 m) és a Piac (700 m) kolonnádokon keresztül a Vřídelní kolonnádhoz (800 m) juthat el. Itt megkóstolhatja a legendás Vřídlo forrást, amely a város legmelegebb forrása és egyben a város jelképe is, utána pedig egy érdekes földalatti kirándulást is tehet.

Az építészet és az édes finomságok szerelmeseinek az oszlopsoroktól érdemes továbbmenniük a Pupp grandhotel (1 km) ikonikus épületéhez (1 km), ahol megkóstolhatják az eredeti Pupp-tortát és más kivételes különlegességeket is a kávézóban. A szállodából ezután gyalog vagy drótkötélpályán feljuthat a Diána kilátóhoz (2,2 km), ahonnan az egész gyógyfürdőre úgy tekinthet, mintha csak a város tenyerében ülne. Még szebb kilátásért menjen a IV. Károly-kilátóhoz (1,4 km) vagy a Teplá folyó túloldalán található Három kereszt kilátóhoz (2,5 km).

A Karlovy Vary-i pihenése alatt ajánljuk még a Becherovka múzeum (1 km) és a Moser üveggyár (1,3 km) meglátogatását, ahol eredeti ajándéktárgyakat vásárolhat szeretteinek.

Kedvenc téli sportjait a közeli síterepeken élvezheti Bozi Darban (28 km), Klinovecben (30 km) vagy Jáchymov-ban (22 km).

Hol fogok aludni?

A Standard kétágyas szoba kényelmes ággyal, WiFi kapcsolattal, TV-vel, hűtőszekrénnyel, telefonnal, széffel és természetesen privát fürdőszobával, hajszárítóval és kozmetikai készlettel van felszerelve.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Indítsa minden napját egy bőséges büféreggelivel. A menü friss, ízletes és egészséges cseh, orosz és nemzetközi ételeket kínál. Félpanziós ellátás választása esetén ízletes büfé vacsora is várja a vendégeket.

Hol kapcsolódhatok ki?

A szálloda wellness-részlege szaunával, Kneipp-sétánnyal és sóbarlanggal rendelkezik. A professzionális személyzet számos különböző típusú masszázst és terápiás kezelést is kínál a vendégek számára.

Spa Hotel Anglický Dvůr ****

Spa Hotel Anglický Dvůr ****

Sadová 956/28 , Karlovy Vary
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Carlsbad Hotels Group s.r.o. Cégjegyzékszám: 09253335


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
11:00-ig
Háziállat
250 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 400 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,6 km
Távolság a fürdőtől
1,1 km
Busz megálló
0,4 km
Aquapark
28 km
Sípálya
15 km

Utazási tippek

Karlovy Vary

Karlovy Vary Utazási tipp

Karlovy Varyt 1350-ben alapították IV. Károly császár parancsára, így a gyógyítást már több mint 670 éve gyakorolják itt. A fürdő a 18. és 19. században élte aranykorát és felvirágzását, amikor a ma is ismert alakjába építették át, amelynek köszönhetően hatalmas világhírre tett szert. A helyi gyógyvízforrások remek hatással vannak a mozgásszervekre, az emésztőrendszerre és az anyagcsere zavaraira.

Karlovy Vary legcsodálatosabb kolonnádjai (oszlopcsarnokai):

  • Piaci kolonnád (Tržní kolonáda)
  • Malomkő kolonnád (Mlýnská kolonáda)
  • Gyümölcsös kolonnád (Sadová kolonáda)
  • Forró tavasz kolonnád (Vřídelní kolonáda)
  • Az összes kolonnád legalább egy forrást rejt, amelyeket meg is kóstolhat. Tegyen szert kóstolópohárra az egyik árustól és fedezze fel őket, majd pihenjen meg a számtalan padocska egyikén és élvezze a felejthetetlen élményt.

A város felfedezése közben érdemes több látnivalót is megtekinteni. Közéjük tartozik például a Szent Péter és Pál templom, Diana kilátó, amelynél a Pillangó ház (Motýlí dům) és étterem található, Moser üveggyár és a Becherovka látogatóközpont. A fürdőváros erdeiben több kilátóval is találkozhat. A leghíresebb közülük a Szarvas ugrás kilátó (vyhlídka Jelení skok), amely a város egyik jelképe is egyben. Persze nem maradhatnak el a hagyományos ostyák sem, amelyeket díszcsomagolásban is beszerezhet és több ízesítésben is kaphatóak.

További információ
Erzsébet fürdő
Erzsébet fürdő
Vřídlo kolonnád
Vřídlo kolonnád
Jan Becher Múzeum
Jan Becher Múzeum