Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Budapesten található Aquincum Hotel Budapest **** szállodáról

Utazzunk Eliškával a Travelking csapatának egyik tagjával a Budapesten található Aquincum Hotel Budapest **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Budapesten található Aquincum Hotel Budapest **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.05.12. - 2023.05.14.
  • Hol szálltál meg?: Aquincum Hotel Budapest ****
  • Hol található a szállás?: Budapest
  • Kivel utaztál?: Egy barátnőmmel
  • Milyen volt az ellátás?: Reggeli
  • Mivel utaztál?: Tömegközlekedéssel

Hová és hogyan utaztatok?

Az egyik barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy elutazunk egy hosszú hétvégére a magyar fővárosba, ahol a négycsillagos Hotel Aquincum **** szállodába mentünk. Utunkat Breclavból kezdtük, ahol a RegioJet vonattal utaztunk. Ez a járat Prágán és Brnón keresztül is közlekedik, és az egyik legolcsóbb módja annak, hogy Budapestre jussunk. Mi a fapados opciót választottuk, így a jegy körülbelül 500 CZK-ba (kb. 8 000 HUF-ba) került. 4 óra vonatozás (sajnos a vonat 45 percet késett) leszálltunk a Déli-Pályaudvar állomásán, majd a 17-es villamossal mentünk egészen a szállodáig. Mindenképpen érdemes előre letölteni a BudpestGO mobilalkalmazást, és ott vásárolni gy napijegyet, ami kb. 150 CZK-nak (kb. 2 500 HUF-nak) felel meg.

Tipp: A papíralapú jegyeket a villamoson, felszállás után, míg az elektronikus jegyek érvényesítésére szolgáló QR-kódokat az ajtókon kívül, felszállás előtt kell leolvasni.

Hol szálltatok meg?

A szálloda könnyen megközelíthető volt, mivel csak néhány villamosmegállóra van a vasútállomástól. A legközelebbi megálló szerintem nem több, mint 5 perc sétára van. Az épületet már csak mérete és érdekes kialakítása miatt is lehetetlen eltéveszteni. A szálloda előtt egy forgalmas, háromsávos út van, ahol villamosok járnak - azonban nem volt olyan zavaró a kinti zaj. Sétatávolságra több érdekes látnivaló is megtalálható, amiket természetesen nem hagyhattunk ki, - a legérdekesebb talán a Margit-sziget volt, ami a Duna közepén található, és közvetlenül a szállodából megtekinthető. Az is jó tetszett, hogy a szálloda mellett van egy kis park játszótérrel. Mi a rossz idő miatt csak ugyan csak sétálni tudtunk, de nyáron vagy szép időben remek hely lehet a pihenésre.

A szoba teljesen lenyűgözött bennünket és minden ami a honlapon szerepelt megtalálható votl benne. Közvetlenül a szobába belépve találtuk a fürdőszobát káddal és zuhanyzóval, WC-vel és mosdóval a bal oldalon volt. Egy kis kosár is fogadott minket, amiben apró piperecikkek is voltak, mint például szappan és tusfürdő. A szobába belépve kellemesen meglepett minket, hogy egy palack vörösbor várt bennünket keksszel és dióval. A TV-t nem teszteltük, mivel nem azért mentünk, hogy TV-t nézzünk :-), de ez is megtalálható volt a szobában. Mellette volt egy tálca, amire kávé volt kikészítve (Nescafé tasakok) és tea, tejszínnel, vízforralóval, bögrékkel és poharakkal. A felszereltségek között volt még szárító, vasalódeszka, telefon reggeli ébresztővel, jegyzettömb ceruzával, és egy hűtőszekrény, ami elég nagy volt, (nem kellett lehajolnunk hozzá, nagyjából szemmagasságban volt). A személyzet minden nap két szénsavmentes vizet is hagyott nekünk a szobában, miután kitakarították azt. A tárolóhely nagy volt, az ágy pedig elegendő. A szobánk a 4. emeleten volt, és azt kell mondanom, hogy a kilátás a Dunára éjszaka közvetlenül a szobából felejthetetlen élmény volt. Az egyetlen negatívum, amit megemlítenék az a szoba WiFi kapcsolata, ami elég gyenge volt. Egy másik dolog, hogy a szőnyegen volt néhány folt, de ez néha előfordul, ha vörösbor van a szobában. :)

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően svédasztalos reggeliben volt részünk. Ezt 6:30-tól 10:00-ig szolgálták fel, így aki korán ki akart jelentkezni, vagy tovább szeret aludni, az is bőven odaért a reggelire. A választék igazán bőséges volt, minden szépen tálcán ki volt tálalva. Mindenki megtalálta a számára kedvenc reggeli ételeit - friss gyümölcsök és zöldségek, vajak, lekvárok, sonkák, omlettek, többféle péksütemény (kenyér, bagett), valamint édes sütemények lekváros vagy csokoládés (dán sütemény), kis croissant, néhány felvágott (kis kolbászok), és még egy automata palacsintasütő is rendelkezésre állt. Vicces volt látni, ahogy a tányérral a kezükben sorban álló emberek nézték a gépet és alig várták, hogy palacsintához jussanak. Ami az italokat illeti, többféle gyümölcsléautomata közül lehetett választani, emellett természetesen két kávé- és teagép is szerepelt.

Az Apicius Étterem, ahol a reggelit szolgálták fel, nagyon tágas volt, és egyáltalán nem volt probléma az ülőhelyekkel vagy a sorban állással az ételasztaloknál. Mindenki választhatott magának helyet - az asztalok nem voltak kiosztva. Két nap alatt kóstoltam palacsintát juharsziruppal, dán süteményt csokoládéval, vajas croissant-t, epres müzlit zabtejjel, gyümölcsöt (alma, kivi) és (nagyon) erős kávét. Minden nagyon finom volt és olyan kiadós, hogy ebédig nem is voltam éhes. A növénytej nagyon kellemes meglepetés volt számomra - látszik, hogy gondolnak a vegánokra is. :-)

Az éttermet este is kipróbáltuk. Az első napon ismét nagyon kellemesen meglepett, hogy a desszert és a menü vegán és gluténmentes ételeket is tartalmazott. Ezért a második napon visszatértünk, amikor is kipróbáltam a karfiollevest és a grillezett zöldségekkel készült vega salátát. Ajánlom, hogy próbálják ki a szálloda éttermében a limonádét - ami nagyon finom volt. Az árak elég magasak voltak, de az ételek megérték az árukat. A szállodában egyébként van egy River Bár és Spa Bistro, ahol szendvicseket stb. árulnak. A Spa bisztró az alsó szinten található, közvetlenül a SPA mellett, míg a River Bár az Apicius Étterem bejáratánál.

Napközben hol ettetek?

Az volt a tervünk, hogy minél több helyet felfedezzünk Budapesten, ezért a nap folyamán megálltunk a város különböző éttermeiben. A számtalan kávézó és élelmiszerbolt mellett, mi:

  • Az első napunkon a Pastrami Étterem-ben vacsoráztunk, ami kb. 10 perc sétára van a szállodától. Ez egy olasz stílusú étterem, és a spárgás rizottótól kezdve a pizzán át a hozzá illő borválasztékig mindent megtalál. Mindemellett megkóstolhatja a magyar ízek is metalálhatóak. Ebben az étteremben a borravaló automatikusan benne van az árban. A személyzet kedves volt, csak úgy éreztem, hogy egy kicsit siettettek minket a rendeléssel (nem sok időt hagytak a választásra, mert kb. két percenként újra jöttek).

  • A második nap folyamán aztán elmentünk a Napfényes Vegán Étterembe, ami közel van a híres Szent István Bazilikához. Az itteni személyzet csodálatos volt, nagyon szívesen visszatérnék még egyszer ide. A barátnőm egy Margharita pizzát evett, ami elég nagy volt és állítólag nagyon finom is - azt mondta, hogy egyáltalán nem is lehetett észrevenni, hogy ez egy vega pizza volt. Én a klasszikus (vegán) szeletet ettem sült krumplival, de persze a tál neve ennél fényűzőbb volt, azt hiszem, "Sajtos tál szezámmaggal".

  • Az utolsó napunkon közvetlenül a Margit-szigeten ettünk. Az itteni büfékben nincs nagy választék, de vasárnaponként nyitva vannak, így ellátogattunk ide. A büfék elég közel helyezkedtek el egymáshoz, mi a Hármas Büfé-t választottuk, ami "már" 10 órakor kinyitott. A meleg ételre kb. 20 percet kellett várni, így addig kint ültünk és élveztük a napsütést a környező zöldövezetben. Én falafelt ettem édesburgonyával, ami elég nagy adag volt, nagyon jó áron.

A személyzet minden étteremben automatikusan megkérdezte, hogy mivel szeretnénk fizetni, és mindenhol elfogadták a kártyát. Mindegyikben megkóstoltam a limonádét is, és azt kell mondjam, nem tudom kiválasztani, hol ízlett a legjobban - mindenhol nagyon finom és frissítő volt.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

Az Aquincum Hotel nagyon büszke a wellness-részlegére a történelmi jelentőségű termálvízzel, ezért kíváncsi voltam rá.

Rögtön a bejelentkezéskor a recepciós tájékoztatott minket arról, hogy mikor van nyitva a wellness-részleg (reggeltől kb. 22 óráig). A fürdőbe való belépés teljesen ingyenes volt minden vendég számára. Azt mondták nekünk, hogy masszázsfoglalásra felár ellenében van lehetőség, közvetlenül a spa recepciójánál. Terveztem, hogy kipróbálom a thai masszázst, azonban az idő rövidsége miatt erre most nem került sor. Viszont minden este úsztunk egyet a helyi termálmedencékben, pihentünk a pezsgőfürdőben és kipróbáltunk többféle szaunát is (az egyik sajnos karbantartás miatt zárva volt). A szaunák, zuhanyzók, kabinok és hasonló létesítmények a medencék körül voltak elszórtan elhelyezve, amelyek a csarnok közepén, üvegtető alatt helyezkedtek el. Így a pezsgőfürdőben ülve meg lehetett csodálni az égboltot.

A legnagyobb medencében volt a leghidegebb a víz, és szinte mindig üres volt, mivel mindenki a termálmedencéket részesítette előnyben. A pezsgőfürdő nagyon kellemes volt, ez azonban nagyon népszerű volt a látogatók körében, így mindig tele volt. Nem is beszélve a leánybúcsúról, ahol egyszerre 8 lány egyforma fürdőruhában, "Team bride" felirattal szálltak be a pezsgőfürdőbe. (Körülbelül 6 ember fért el kényelmesen.)

A fürdőbe egyenesen a lifttel mentünk le a szobánkból a fürdőköpenyünkben és a papucsban, amit a szobánkban biztosítottak. Azt kell mondanom, hogy a spa, a reggelivel együtt, talán a legjobb dolog volt az egész tartózkodásban. Mivel szinte egész hétvégén esett az eső és elég hideg volt, a forró, majdnem 40 fokos víz nagyon "bejött" nekünk az egész napos gyaloglás után. A helyi fürdő nagyonn hangulatos és jól nézett ki, amelynek belsejét az ókori Róma ihlette.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Itt tartózkodásunk alatt láttuk, hogy Budapest igazán a turistáknak való város. Nemcsak azért, mert sok utca kizárólag a gyalogosoknak van fenntartva, de a leghíresebb látnivalók többsége közel van egymáshoz, így egy nap alatt végig lehet járni őket. A napunkat a Halászbástya meglátogatásával kezdtük, amely a szállodától villamossal is megközelíthető. Bár az időjárás nem volt jó, rengeteg turista és fotós volt a bástyánál.

Közvetlenül a bástya mellett található a Mátyás-templom, amelynek meglátogatását mindenképpen ajánlom, már csak a mennyezeten lévő gyönyörű gótikus boltívek és a falakon és oszlopokon lévő érdekes rajzok miatt is. Lehet, hogy kisebb, mint a híres Szent István-bazilika, de egy alapjeggyel a második emeletet is bejárhatod, ahonnan felülről láthatod a templomot.

Nem hagytuk azonban ki magát a Szent István-bazilikát sem, amely Budapest történelmi részének megkérdőjelezhetetlen nevezetessége. Érdekes látványt nyújtott az a kiállítás, ahol maga István király mumifikálódott keze látható, amely állítólag Európa minden szegletébe eljutott már az elmúlt száz évben.

Túránk során megnéztük a Budai Várat, a gyönyörű Parlament épületét, a Széchenyi Lánchidat (a kilátás közvetlenül a Várból volt, de maga a híd le volt zárva a gyalogosok elől) és a híres Nagy Imre szobrot a fémhídon.

Tipp: A Parlament épületéről gyönyörű fotókat lehet készíteni a Dunának köszönhetően (amikor nem fúj a szél) ugyanis tükröződik benne az épület.

A Halászbástyára és a Budai Várba is fel kell mászni, és szerintem mindenképpen jobb a Bástyánál kezdeni a túrát és onnan továbbmenni a Budai Várba, mint fordítva, ahol meredekebb az emelkedő és jobban kifárasztja az embert.

Mivel a szálloda közvetlenül a Margitsziget mellett van, úgy döntöttünk, hogy az indulás napján oda megyünk. Oda gyalogosan is el lehet eljutni (ha valaki kibírja a háromsávos, zajos úttal és villamosokkal tarkított hídon való átkelést), vagy a szállodától nem messze lévő buszmegállóból busszal. Mi kb. 30 perces séta után értük el a szigetet. Rögtön a sziget elején meglepett a zenélő szökőkút, amely 15 percenként különleges hangot ad ki. Ezután végigsétáltunk a tavacskával és szobrokkal ellátott gyönyörű japánkerteken. Kb. 2 óra után a mini állatkertnél fejeztük be a sétánkat, ahol jegy nélkül sétálhattunk közvetlenül a fészkelő gólyák mellett.


Röviden hogyan foglalnád össze az Aquincum Hotel Budapest **** szállodában szerzett élményeket?

"A Hotel Aquincumban való tartózkodásom bebizonyította számomra, hogy Budapestet még a legrosszabb időjárás ellenére is lehet szeretni. Mindig nagyszerű reggelivel kezdtük a napot, ami kellő energiával ellátott bennünket a napi városnézésre. Visszatérésünkkor pedig a termálmedencék vártak ránk, amelyek szépen felmelegítettek minket a hosszú séta után. A szoba nagyon fényűző, az ágyunk pedig nagyon kényelmes volt. Kellemes meglepetés volt az üveg vörösbor is, amit az éjszakai Duna-partra néző kilátás közben fogyasztottunk el. Az egyetlen mínusz a WiFi kapcsolat volt, ami esténként mindig egy kicsit rosszabb lett. A közeli kirándulások közül mindenképpen ajánlom a Margitsziget meglátogatását, ami pont a szállodával szemben van. A helyi japánkert a tavakkal tökéletes hely volt számunkra a pihenésre és a nagyvárosi nyüzsgésből való kikapcsolódásra. A hab a tortán a sziget mini állatkertje volt a gólyákkal, akik egyáltalán nem féltek a látogatóktól. :)"


👍 Az Aquincum Hotel Budapest **** szállodát Eliška, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet