Látogasson el a csehországi Rokytnice nad Jizerou-ba és fedezze fel az Óriás-hegység Nemzeti Park gyönyörű látnivalóit, amely minden évszakban idevonzza a pihenés szerelmeseit. Szálljon meg a Hotel Krakonoš *** szállodában, amely ideális kiindulópont lesz a gyalogos, vagy a kerékpáros túrázásokhoz. Ne hagyja ki a Lombkorona sétány és a környék többi érdekes környékbeli látnivaló meglátogatását sem. Utalványunknak köszönhetően ízletes reggelikkel kezdhet neki az izgalmas napoknak, este pedig a szaunában pihenheti ki a kalandokat.

A szálláshelyről

A Hotel Krakonoš *** az Óriás-hegység gyönyörű nyugati részén, a csehországi Rokytnice nad Jizerou-ban található. Elhelyezkedésének köszönhetően az Óriás-hegység Nemzeti Park minden látnivalója könnyen megközelíthető. Látogasson el a híres Mumlava vízeséshez (6,4 km), amely Csehország egyik legnagyobb és legszebb vízesése, vagy a Bozkov dolomitbarlangokhoz (17,4 km), ahol Csehország legnagyobb földalatti tavát is találja.

A természeti képződmények mellett az ember alkotta látványosságok is népszerű célpontok, mint például a Lombkorona-sétány (8,8 km), ahonnan a Jizera-hegységre és az Óriás-hegység egy részére is rálátni, vagy a Fekete tó (8,3 km), ahol az üveggyártók fát készítenek az üvegfúvó formákhoz. Rövid sétával elérhető az Üvegmúzeum (7,5 km) is. A technika szerelmesei megtekinthetik a fogaskerekű vasút múzeumát (12,4 km) Kořenovban, a gyerekek és a felnőttek pedig örömmel utaznak majd a Korenov Zubačka (13,6 km) vasúttal.

A téli sport szerelmesei nem maradnak kalandok nélkül, a környéken ugyanis számos síközpontot hódíthatnak meg. A legközelebbi a Koupaliště-Udatný síközpont (400 m), de népszerű például a Studenov síközpont (1 km) is. Kezdőknek és gyermekes családoknak a kisebb Modrá hvězda síközpont (2 km) ajánlott, míg a tapasztaltabb síelők felfedezhetik a Paseky Nad Jizerou síközpont (4 km) mintegy 10 km hosszú pályáit vagy a Harrachov síközpont (5 km) pályáit is.

Hol fogok aludni?

Szállása egy Standard vagy Superior 3*-os szobában lesz. A standard szobák műholdas TV-vel, WiFi kapcsolattal, telefonnal, valamint zuhanyzóval és hajszárítóval felszerelt privát fürdőszobával rendelkeznek. A 3*-os szobák különösen lenyűgöző felújított belső térrel rendelkeznek, természetes színek és új bútorok várják itt a vendégeket . A standard szobákkal ellentétben itt széf és fürdőköpeny is rendelkezésre áll.

  • A Standard kétágyas szoba franciaágyat, CRT TV-t, székekkel ellátott íróasztalt és szekrényt kínál.

  • A kétágyas szoba *** franciaággyal, síkképernyős TV-vel és tároló bútorokkal rendelkezik.

  • A négyágyas szoba *** 2 franciaágyat, karosszékeket, síkképernyős TV-t és tároló bútorokat tartalmaz.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda étterme cseh klasszikusokkal és nemzetközi specialitásokkal kényezteti vendégeit. Szép időben kiülhet a nyári teraszra, este pedig a borbárban fogyaszthatja el kedvenc italát.

Hol kapcsolódhatok ki?

A kikapcsolódáshoz használhatja a finn szaunát, amelyhez masszázs zuhanyzó és relaxációs szoba is tartozik, vagy kényeztesse magát a masszázsok egyikével.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A legkisebbeket egy gyerek sarok várja, ahol játékokkal, rajztáblával és egyéb eszközökkel mulathatják az időt.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Használhatja a szálloda klubját is ülőhelyekkel, társasjátékokkal, könyvtárral, kivetítővel, DVD-lejátszóval és Nintendóval. A sportok szerelmeseinek kerékpár- és sítároló áll rendelkezésükre.

Hotel Krakonoš ***

Hotel Krakonoš ***

Dolní náměstí 309 , Rokytnice nad Jizerou
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Michal Hák Cégjegyzékszám: 19813643


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
16:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
Tiltott
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Szauna
Extra szolgáltatások
Étterem
Gyerek sarok
Kerékpártároló
Sítároló
Kerékpárkölcsönző
Konferencia terem
Baby barát
Hajszárító
Wellness

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
100 m
Busz megálló
0,2 km
Sípálya
0,4 km
Sífutás
0,4 km

Utazási tippek

Óriás-hegység Nemzeti Park

Óriás-hegység Nemzeti Park Utazási tipp

Csehország egyik legszebb térségét 1963. május 17.-én nyilvánították nemzeti parkká. A túraösvények és kerékpárutak végeláthatatlan sora a gyakorlott sportolók és a kényelmes séták után vágyakozók igényeit is teljesen kielégítik. A helyi turistaközpontok kultúrális eseményei remek lehetőséget adnak végtagjai kinyújtóztatására. Legyen szó bármiről, az Óriás-hegység egy remek hely a kiránduláshoz. Élvezze a friss levegőt és a nyugalom, illetve a szórakozás kellemes pillanatait.

Az Óriás-hegység nevezetességei:

  • Csehország legmagasabb hegye a Sněžka
  • Mumlavský vízesés (Mumlavský vodopád)
  • Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben (Stezka korunami stromů Krkonoše)
  • Ne hagyja ki a Feketehegyi tőzeglápot (Černohorské rašeliniště), a Jilemnicében található múzeumot, az Elba folyó forrásának felfedezését, vagy az Elba vízesést sem

Az Óriás-hegység legérdekesebb városai közé tartozik Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou, vagy Rokytnice nad Jizerou. Janské Lázně városában megtekintheti a helyi kolonnádot, vagy felszállhat a Fekete hegyre (Černá hora) tartó felvonóra. Harrachovban látogassa meg az üveg múzeumot, Špindlerův Mlýn városában pedig pihenjen egy jót az élményfürdőben.

További információ
Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben
Lombkorona ösvény az Óriás-hegységben
Mumlavský vízesés
Mumlavský vízesés
Špindlerův Mlýn élményfürdő
Špindlerův Mlýn élményfürdő