Kirándulás a szlovén hegyekben

A világon kevés ország büszkélkedhet fenséges hegyekkel, modern városokkal és tengerparttal is. Az egyik ilyen, Szlovénia, amely egyre népszerűbb a turisták körében. Fedezze fel Ön is ezt a kis közép-európai országot, és hagyja, hogy elvarázsolja a lélegzetelállító természet.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 12 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“Nagyon élveztem a Hotel Grajski Dvorban töltött időt. Az óvároshoz közeli elhelyezkedésének köszönhetően Radovljica városkájának minden látnivalója és üzlete könnyen elérhető. A személyzet nagyon segítőkész volt, a svédasztalos reggeli bőséges, a közeli étteremben elfogyasztott háromfogásos vacsora pedig tökéletes befejezése volt minden napnak. A megújúlt SPA talán kisebb, de egy túrázással töltött nap után jó volt megpihenni itt. A szobám is nagyon tágas volt és mindent megtaláltam benne, ami kell egy igazi pihenéshez.”

Tamas Tutkovics
Tamas Tutkovics
Értékesítési csapat
A Travelking által ellenőrizve

“Akár a helyszínen, akár a környéken tölti az idejét, garantált, hogy mindig nagyszerű élményekben lesz része. A Bohinj Eco Hotel területe igazán nagy. A kiterjedt wellness-szolgáltatások és a szomszédos, számos attrakcióval rendelkező aquaparknak köszönhetően még az esős napokon is élvezheti a szórakozást és a pihenést. Ha az időjárás együttműködik, akkor kiránduljon egyet a hegyekbe, kerékpározzon, vagy prbája ki a külöböző vízi sportokat Szlovénia legszebb tavaiban. Nemcsak a szolgáltatással, hanem az ételekkel és a barátságos személyzettel is maximálisan elégedettek voltunk. A legnagyobb élményt azonban számunkra a tiszta Bohinji-tavon való evezés, majd a tóból kiömlő Sava Bohinjska folyón való lecsúszás jelentette.”

František Jordán
František Jordán
Marketing csapat


Szlovénia ideális célpont egy páros vagy akár egy családi kiránduláshoz. Ha Ön is szeret a hegyekben túrázni, a jelzett túraútvonalakkal átszőtt érintetlen vidék megragadja majd. Foglaljon nálunk szállást és ismerje meg a páratlan szlovén természetet és az ország legjobb látnivalóit.

Hegyvidéki kirándulás Szlovéniában

Szlovénia talán legnépszerűbb turisztikai célpontja a Júlia-Alpok, amelyet a szlovénok közismerten Julky-Alpoknak hívnak. Ez a terület ad helyet az ország egyetlen nemzeti parkjának, a Triglav Nemzeti Parknak, amely a legmagasabb szlovén hegyről, a 2864 m magasra emelkedő Triglavról kapta a nevét. Megmászása már önmagában is fantasztikus élmény, ha azonban augusztus 15-én indul útnak akkor egy igazán különleges élményben lehet része. Ezen a napon ugyanis a helyiek Szűz Mária mennybevételének ünnepét ünneplik, és ebből az alkalomból minden évben hagyományos csoportos hegymászást szerveznek.

Ha Triglav csúcsát túl nehéznek érzi meghódítani, akkor sem kell kétségbe esnie. A park területén számos egyéb természeti látnivalót is felkereshet. A magashegyi legelők mellett a tiszta, gleccser eredetű tavak felfedezését sem fogja megbánni. Ezek közül a legszebbek a Bohinji és a világhírű Bledi-tó, amelynek közepén fekvő ikonikus szigetet mindenkinek látnia kell. Bled közelében található az egyik legjobb helyi termálfürdő is, éljen Ön is a lehetőséggel és túrázás után lazítsa el izmait a forró termálvízben vagy a szaunákban.