Wellness pihenés Egerben

Látogasson el a gyönyörű történelmi Egerbe, amely az érdekes látnivalók mellett egy törökfürdőnek is otthont ad. Emellett az egri strandra is ellátogathat egy kis felfrissülésért. Kóstolja meg a híres egri bikavért a Szépasszonyvölgyben, fedezze fel az egri várat és a bazilikát.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 0 ajánlat

Nem találunk tartózkodást a kiválasztott kritériumok alapján, kérjük próbáljon módosítani a megadott feltételeken.Eger városát legtöbben Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből ismerik, mely a török elleni hősies küzdelmet mutatja be. A török már nem ostromolja a várat többé, de számos emléket hagyott a városnak. Érdemes ellátogatni a várba, felmászni a minaretbe, vagy lazítani egyet a török fürdőben.

Töltődjön fel Eger történelmi városában

Látogasson el kedvesével, vagy az egész családjával a barokk épületekkel szegélyezett Dobó-térre, vagy gyönyörködjön a panorámában a Lyceum teraszáról. Egyházmegyei központként a bazilika mellett a Főegyházmegyei könyvtárat és az Érseki palotát is érdemes meglátogatnia.

Az egri fürdőben különleges radonos gyógyvíz várja, valamint csodás élménymedencék, amelyek az egész családot elkápráztatják. A beltéri és kültéri medencéknek köszönhetően minden időjárásban élvezheti a gondtalan pihenést.

Eger másik különleges fürdője a törökfürdő, ahol a medencékben való pihenés mellett kipróbálhatja a szaunákat és a különleges hammam masszázst.

Eger központjában számtalan templom található, melyek közül a neoklasszikus bazilika a legkülönlegesebb. A zene rajongói meglátogathatják a Beatles Múzeumot is.

Az egri borvidék két híres nedűjének kóstolását sem szabad kihagynia, az egri bikavér a vörös szőlők cuvééje, az egri csillag pedig a fehér szőlőkből készül. A kóstolásra számos pincészetnél lehetősége nyílik, illetve a Szépasszony völgyben is, ahol megismerheti az italokhoz fűződő legendákat is.