Pihenés a Cseh-Morva felföldön

A Cseh-Morva felföld, vagy Vysočina egy olyan régió, amely sok mindent rejt - UNESCO műemlékeket, gyönyörű természetet és isteni békét. Fedezze fel a régió kincseit és legyen részese egy felejthetetlen aktív kikapcsolódásban.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 13 ajánlat

Sajnos ezen a helyszínen elfogytak ajánlataink. Szeretne inspirálódni a legnépszerűbb ajánlataink kínálatából?A Cseh-Morva felföld (Vysočina) a Cseh-Morva-hegység gerincén elterülő erdők, tavak és rétek festői vidékeként ismert. A legtöbb látogató a három, az UNESCO listáján szereplő fontos műemlék miatt látogatnak el ide. Nyáron a környéket csodás túraútvonalakon, télen pedig s sípályák lankáin fedezheti fel.

Szállások a Cseh-Morva felföldön

Ha családi nyaralásra utazik, örülni fog a gyermeksarokkal rendelkező szállodák sokaságának és a Šiklův Mlýn terület közelségének is, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretnek.

A régió akkor is tökéletes választás, ha egy romantikus pihenéssel szeretné meglepni párját. Nemcsak azért, mert a természeti gazdagság aktív pihenésre csábítja még a legszerelmesebb gerlepárokat is, hanem azért, mert a régióban számos wellness-szálloda található, ahol lesz idejük egymásra hangolódni.

Látnivalók a Cseh-Morva felföldönön

Mindenképpen látogasson el a Zďárské vrchy Természetvédelmi Területre, ahol a Devět skal csúcs vagy a Velké Dářko, Veselský és Matějovský rybník tavak természeti szépségében gyönyörködhet.

A gyönyörű Telč városa az UNESCO Világörökség része. Itt sétálhat egyet a mesebeli házakkal körbevett gyönyörű reneszánsz téren. Emellett várja Trebic városa is, 17. századi épületeivel, mely szintén az UNESCO világörökségi listáján szerepel. A város zsidó negyedében található Európa legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt zsidó temetője is.

A látogatókat a Vysočina régióba vonzza a jelentős Nepomuki Szent János zarándoktemplom Zelená hora Žďár nad Sázavou városában. A templom alaprajza egyedülálló módon ötágú csillag alakú, és maga a templom formája is összefonódik az ötös szám szimbolikájával.