Üdülés a szlovén tavaknál

Mint szikrázó drágakövek a gyönyörű természetben, a szlovén tavak magával ragadó szépsége az alpesi háttérrel elvarázsolja Önt. Fedezze fel Bledet a romantikus szigeten álló templomával, hűsöljön a Bohinj-tóban a Triglav Nemzeti Park szívében, vagy pihenjen a Kranjska Gora melletti lenyűgöző Jasna-tónál. Válassza a szlovéniai tavaknál való tartózkodást, és élvezze a fürdőzést, a pihenést és a környékbeli tevékenységeket.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 9 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“Akár a helyszínen, akár a környéken tölti az idejét, garantált, hogy mindig nagyszerű élményekben lesz része. A Bohinj Eco Hotel területe igazán nagy. A kiterjedt wellness-szolgáltatások és a szomszédos, számos attrakcióval rendelkező aquaparknak köszönhetően még az esős napokon is élvezheti a szórakozást és a pihenést. Ha az időjárás együttműködik, akkor kiránduljon egyet a hegyekbe, kerékpározzon, vagy prbája ki a külöböző vízi sportokat Szlovénia legszebb tavaiban. Nemcsak a szolgáltatással, hanem az ételekkel és a barátságos személyzettel is maximálisan elégedettek voltunk. A legnagyobb élményt azonban számunkra a tiszta Bohinji-tavon való evezés, majd a tóból kiömlő Sava Bohinjska folyón való lecsúszás jelentette.”

František Jordán
František Jordán
Marketing csapat


Szlovéniában számos gyönyörű tó található a hegycsúcsok hátterében. Nemcsak a gyönyörű természeti táj vonzó, hanem a környezetükben található gazdag tevékenységi lehetőségek is. A tiszta vizű, azúrkék tavak partjai egyedülálló szabadtéri kikapcsolódásra és aktív szabadidős tevékenységekre invitálnak.

Aktív pihenés a Bohinji-tónál

A lenyűgöző Bohinj-tó a Júliai-Alpok szívében, a Triglav Nemzeti Parkban fekszik. Szlovénia legnagyobb természetes tava tökéletes választás egy aktív hegyvidéki nyaraláshoz. Környezetében több kilométernyi, különböző nehézségű túra- és kerékpárútvonal található. Hosszabb alpesi túrák kiindulópontjaként is szolgál. Télen fontos síterep, például a kiváló Ski Resort Vogel.

Tegyen egy kényelmes sétát a vízparton, béreljen csónakot vagy evezőlapátot, vagy csak pihenjen a tóra néző hegyi tájra néző kilátás mellett. A Bohinj-tó közelében feltétlenül látogasson el a Savica-vízeséshez, amelyhez egy kellemes, az erdő árnyékában vezető ösvényen juthat el. A természet szerelmeseinek a Pokljuka fennsík is tetszeni fog.

Romantikus pihenés a Bledi-tónál

Szlovénia leghíresebb és legromantikusabb helye kétségtelenül Bled. Ez a festői tó a szigeten álló ikonikus templomával a szlovén szépség szimbólumává vált. Messze földről vonzza a turistákat a partjaira, akik nemcsak a gyönyörű táj, hanem a rengeteg tevékenység miatt is idejönnek.

Pihenjen a helyi termálfürdőben, lazítson a vízparton, vagy mássza meg a Triglav Nemzeti Park egyik hegycsúcsát. A Bledi-tó vonzó környéke számos természeti szépséget rejt, mint például a Vintgar Summit vagy a Oystrica Sight**. A kirándulás után töltse fel energiáját Bled egyik éttermében, és ne felejtse el megkóstolni a híres helyi krémes pitét.

A szlovén tavak tökéletes nyaralást ígérnek a természet szívében.

Egy másik népszerű hely a mesterséges Jasna-tó, amely az ország északi részén, a híres Kranjska Gora turisztikai központ közelében található. Nyáron és télen egyaránt számos izgalmas élményben lehet részed, amit nem felejtesz el egyhamar.

Alpesi kirándulásai során más gyönyörű tavakra is bukkanhat. Ha nem fél a hosszú túráktól, induljon el a Triglav-tavak völgye felé, ahol hét gyönyörű vízfelület található. Szlovénia legmagasabban fekvő tava a Krnska-tó, amely 1390 méteres magasságban található.