Síelés Ausztriában

Ha azt mondjuk, hogy Alpok, a legtöbb embernek azonnal a síelés jut eszébe. Miért is lenne ez másképp, hiszen ez az egyik legjobb hely a téli sportok számára, akár a lankás hegyeken akarunk kényelmesen lesiklani, akár a meredek lejtőkön merészkedünk lefelé.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 9 ajánlat
A Travelking által ellenőrizve

“A Chalet Bellevue Alm *** teljesen elvarázsolt minket. Egyszerűen minden tetszett benne: a hegyvidéki környezet, a stílusos szobák és az étterem. A személyzet nagyon segítőkész volt és a partnerhotel wellness részlegében pedig jól el tudtunk lazulni. Az alpesi dizájn mellett nagyon praktikus volt a tágas terasz, ahová jó volt leülni beszélgetni. A kandallós étteremben megkóstoltuk az alpesi stílusú reggelit, de a legnagyobb élmény, az élőzenés est és a nyárson sült malac volt. A környéken pedig rengeteg a gyönyörű látnivaló, és a csodás túraútvonal, alig győztük. Mindenképpen visszatérünk ide, de legközelebb télen!”

Nikol Chrástová
Nikol Chrástová
Marketing csapat


Az Osztrák Alpok az egyik legnépszerűbb hely Európában, ha síelésről és a minőségi síterepekről van szó. De vajon tudja-e pontosan, hogy hova érdemes Ausztriába menni síelni?

A legjobb síterepek Ausztriában

A Magas-Tauern hegyvonulatai az Alpok legnagyobb nemzeti parkját alkotják. Itt a népszerű síterepek közé tartozik a Gastein sírégió amelyhez összesen 180,3 km sípálya és 41 felvonó tartozik. A sírégió 4 síterepből áll: Graukogel (11,9 km), Bad Gastein (82,7 km), Grossarltal - Dorfgastein (67,5 km) és Sportgastein (18,2 km). A csodás Obertauern sícentrumban összesen 100 km pálya és 26 lift üzemel. Az ugyancsak a Tauern hegységben található kisebb Ankogel, Mallnitz sírégióban összesen 12,8 km sípálya és 5 sílift üzemel. HA pedig egész évben szeretné élvezni a síelést érdemel ellátogatni a fennséges Kitzsteinhorn-gleccserhez a Kaprun - Kitzsteinhorn / Maiskogel síterepre, ahol összesen 61 km sípálya és 21 sífelvonó üzemel.

Az Alacsony-Tauern büszkélkedhet a leghíresebb és leglátogatottabb csúccsal, a Hochgolling-csúccsal. A csodás Tauplitzalm síterep 43,5 km sípályával és 17 sílifttel várja a téli sportok szerelmeseit. Kezdőként vagy gyermekekkel érdemes ellátogatni Semmeringbe, vagy a magyarok között nagyon népszerű Murau-Kreischberg síterepre amely utóbbinál 42,5 km sípálya és 12 sílift várja a kicsiket-nagyokat egyaránt. Emellett a kevésbé ismert Hochkarban, ahol 19,2 km pálya és 8 felvonó működik, is remekül lehet síelni.

Karintia 24 síterepet és több mint 800 km sípályát kínál az ide látogatóknak. Látogasson el Bad Kleinkirchheimbe, ahol 103 km sípálya és 22 sífelvonó várja a családot. A kezdők és a kisgyerekesek a Petzen családi síterepen tudják a technikájukat feljeszteni. A haladóbb sielőknek nem szabad kihagyni a Mölltal gleccser meglátogatását, ahol 36 km sípálya és 9 felvonó ál rendelkezésükre. A magyarok által kevésbé látogatott Lienzer Bergbahnen - Zettersfeld összesen 33 km sípálya és 10 felvonó tartozik.