Hétvégi pihenés Lengyelországban

Gyönyörű természet, híres történelmi városok és a tevékenységek széles választéka várja Lengyelországban. Akár a városnézést, akár a pihenést vagy az aktív kikapcsolódást részesíti előnyben, élvezni fog egy lengyelországi hétvégét.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 109 ajánlat


A hegyekbe, a gyógyfürdőbe, vagy inkább a tengerhez?

A határ menti területek főleg hegyekből állnak, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy megismerkedjünk a híres cseh hegyekkel a lengyel oldalról. Mit szólna, ha az észak felőli túraútvonalakon mászná meg a Sněžkát? A lengyel Óriás-hegységben nemcsak hegycsúcsok, hanem más vonzó túracélpontok, például vízesések, gleccsertavak és nyüzsgő hegyi városok is találhatók. A téli sportok szerelmeseinek modern síközpontok állnak rendelkezésre, ahol ősztől tavaszig tökéletes hóviszonyok uralkodnak. A népszerű üdülőhelyek közé tartozik Karpacz és Sklářská Poruba. Számos érdekes élmény várja a lengyel Beszkidekben is, ahol a fő attrakció a Stożek Wielki és a Czantoria Wielka hegységeket összekötő 12 km hosszú cseh-lengyel határhát.

A gyógyfürdők szerelmesei is élvezhetik a tökéletes hétvégi lengyelországi tartózkodást. A lengyel gyógyfürdők igaz, hogy még nem annyira híresek a turisták körében, de ez egy remek választás, különösen azoknak, akik nyugalomra és meghittebb hangulatra vágynak. A kisebb látogatószám ellenére azonban festői fürdőparkok és sétányok, színvonalas szolgáltatások és természetesen barátságos árak várják a látogatókat. Ugyanakkor Kudowa Zdrój, Polanica Zdrój és Ladek Zdrój fürdővárosokban remek wellness kikapcsolódások várják az ide látogatókat.

Mindig is vágyott a Balti-tenger partjára. Az egyre népszerűbb Kolobrzeg városa például egyre több látogatót vonz kellemes nyári időjárásával, 25 °C körüli hőmérsékletével, hosszú, világítótornyaival szegélyezett homokos strandjaival és olyan árakkal, amelyekről Dél-Európában csak álmodhatunk. Ha még nem járt Észak-Lengyelországban, nagyon ajánljuk, hogy látogasson el erre a még mindig nem szokványos úti célra!