Pihenés Krakkóban

Krakkó Lengyelország egyik legfontosabb idegenforgalmi központja, értékes műemlékekkel és egyéb látnivalókkal, amelyek biztosan elvarázsolják Önt. Jöjjön és fedezze fel Krakkó rejtett szépségeit.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 9 ajánlat


Krakkó a történelem bölcsője, amely már sok turistát elvarázsolt. Ez a leglátogatottabb és legnépesebb lengyel város. Gyönyörű építészet, a tragikus múlt emlékei és nem utolsósorban stílusos kávézók és éttermek kiváló konyhával várják az ide látogatókat.

Mire számíthat, ha Krakkó mellett dönt?

Krakkó meglátogatása semmiképpen sem hiányozhat a bakancslistájáról. A város szomorú történelmére és egykori lakóira a Kazimierz zsidó negyedben vagy a Schindler-gyár meglátogatása során emlékezhet. Ha még közelebbről szeretné megismerni a történelmet, akkor az auschwitzi koncentrációs tábor megtekintését ajánljuk.

A városban számos, korábbi történelmi korszakokból származó emlékművet is talál. A városnézést közvetlenül a téren kezdheti, ahol a csodálatos Szűz Mária mennybemenetelének temploma áll, amelyet kívülről és belülről is érdemes megnézni. A központtól nem messze, a Wawel nevű dombon áll a Királyi vár és a Sztaniszló és Vencel székesegyház, amelyek a történelmi központtal együtt az UNESCO Világörökség részei.

De ne felejtsen el visszatérni a jelenbe a történelmi kirándulásból, mert Krakkó a jelen városa is. Ha szuveníreket szeretne vásárolni, látogasson el a híres posztócsarnokba, ahol a helyi kézművesek kínálják portékáik. A főszezonban a városközpontban pezseg az élet, köszönhetően a kulturális rendezvényeknek és a nagyszerű bároknak és éttermeknek, amelyek arra invitálják, hogy barátaival együtt fogyasszon el egy kellemes vacsorát.