Wellness pihenés Tauplitzban

Éljen át egy csodálatos wellness üdülést az ausztriai Tauplitzban. Ez a hely télen a síelők kedvence, nyáron pedig a környező hegyeket fedezheti fel. Ezenkívül egész évben választhat olyan wellness szállást, ahol a pezsgőfürdőben vagy a szaunában pihenhet. Akár aktív nyaralásra, akár fényűző pihenésre vágyik, Tauplitz nem fog csalódást okozni.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 3 ajánlat


Az osztrák Tauplitz a természet, a síelés és a pihentető nyaralás szerelmeseinek kedvenc helye. Egész évben várja a természeti táj, a gyönyörű hegyek és a hegyi tavak. Télen nagyszerű hely a síelésre, és az aktívan töltött nap után pihenhet a szaunában vagy a pezsgőfürdőben.

Sport és wellness, Tauplitzban minden meg van ami egy a tökéletes hegyvidéki nyaraláshoz szükséges.

Tauplitz Stájerországban, a Salzkammergut régióban található, amely különösen a gyönyörű hegyei és tavai miatt olyan népszerű. A melegebb hónapokban a túraútvonalak és kerékpárutak hálózata gondoskodik a szórakozásról; népszerű célpontok a Steirersee, a Schwarzensee vagy a Großsee tavak, és felfedezheti az Ödensee védett területet is. A történelmi látnivalók kedvelői is élvezni fogják a környéket, a Trautenfels kastély és a tauplitz-i öreg parasztházak mindenképpen megérnek egy látogatást.

A síelők és a téli sportok szerelmesei a Tauplitzalm síterepen élvezhetik a több mint 40 km tökéletesen karbantartott sípályát. A sífutókat a 8 km-es Freiberg, a rövidebb, 5 km-es Sturzhahn vagy a 6 km-es Lärchwaldloipe pálya is várja, amelyet az olimpiai sportolók is használnak. A kalandorok megpróbálhatják megmászni a Kulm síugrósáncot is, amely a világ egyik legmagasabbja.

A legenda szerint Tauplitz egy meleg természetes forrásra épült, amelyet később egy földcsuszamlás eltemetett. Erre utal a falu neve is, amely állítólag az alpesi-szláv "Toplica", azaz "meleg víz" szóból ered. Bár a meleg forrás nem maradt meg, a fürdőzés hagyománya továbbra is él a környéken. A népszerű célpontok közé tartozik a Grimming Termálfürdő, amely a termálmedencéivel, szauna-zónájával és gyermekrészlegével várja a pihenni vágyókat. A környék néhány szállodája pedig privát wellness-részleggel is rendelkezik. Ahol a pezsgőfürdőben vagy a szaunában töltődhetnek fel egy aktívan töltött nap után.