Hétvégi pihenés Dél-Csehországban

Töltsön el egy hétvégét Dél-Csehországban, és fedezze fel, mit kínál Csehország e festői része. Gyönyörű természet, ősi várak, fenséges kastélyok és UNESCO listán szereplő emlékművek. Megmutatjuk mire elég egy hétvége Dél-Csehországban.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 9 ajánlat


Mondhatjuk, hogy Dél-Csehország Csehország egyik legszebb része, amely sok mindent kínál az ide látogatóknak. A csodálatos, tavakkal, erdőkkel és dombokkal teli tájat ősi, lenyűgöző kastélyok és történelmi városok tarkítják. Ezen kívül két UNESCO műemlék is található itt, a Český Krumlov várkastély, valamint Holašovice a vidéki barokk stílusban épült egyedi épületeivel. Nézze meg mit érdemes megnézni Dél-Csehországban egy hétvége alatt!

Hová menjen egy hétvégére Dél-Csehországban?

Dél-Csehország számtalan lehetőséget kínál arra, hogy a hétvégi tartózkodást még élvezetesebbé tegye. Ha szereti a látnivalókat és az építészetet, akkor ajánljuk, hogy töltsön el egy hétvégét Cesky Krumlovban. Kanyargós utcáin, évszázados múltra visszatekintő házakkal tarkított utcáin úgy fogja érezni magát, mintha egy tündérmesében járna. A várost a lenyűgöző Český Krumlov várkastély uralja, amelynek ikonikus kilátótornyából messzire ellátni a festői dél-csehországi tájban.

Az aktívabb nyaralást kedveli, és szereti a változatos hétvégi programokat? Akkor irány a dél-csehországi Lipnói víztározó. A látogatóknak remek feltételeket kínál a fürdőzéshez és a vízi sportokhoz, valamint számos vonzó túraútvonalat. Télen még síelni is lehet a Lipno környéki sípályákon. Hódítsa meg a lipnói lombkorona sétányt is.

Ha pihenni szeretne nyaralása során, és csendesebb helyeket keres, válasszon szállást a festői dél-csehországi városok egyikében. Táborban megcsodálhatja a polgárházak díszes nyeregtetőit, a trocnovi Jan Žižka emlékművét és a gótikus városházát, Písekben pedig Csehország legrégebbi hídján sétálhat. Mindkét gyönyörű dél-csehországi város elvarázsolja majd a történelmi emlékek gazdagságával és kellemes hangulatával, amellyel nem fog tudni betelni.