Hegyvidéki szállások gyerekekkel

A hegyekben töltött kikapcsolódás ideális akkor is, ha az ember az egész családdal utazik, ráadásul az év bármely szakában megtehetik ezt. Tavaszi séták a friss levegőn, nyári túrák és gyönyörű kilátások, őszi gombaszedés vagy egy jó téli síelés. Ezeket a legjobb a családdal együtt eltölteni.

Ajánlatok betöltése...

Összesen 278 ajánlat


Hol lehetne a természet szeretetét jobban ápolni a gyerekekben, mint a hegyekben? Induljanak el együtt, hogy felfedezzék a hegycsúcsok, erdők és a rétek szépségét. Szívják magukba a friss levegőt, vagy például télen szánkózhatnak, de melegebb időben a bobozás vagy a robogózás várja a kalandorokat a hegyekben.

Hová érdemes gyerekekkel ellátogatni a hegyekben?

Északi szomszédunkban, Szlovákiában a hegyek remek választásnak bizonyulnak. Például ellátogathat az Alacsony-Tátrába, ahol meghódíthatják a Chopok, vagy a Gyömbér csúcsát is akár. Télen a Jasná síterepen akár sportolás közben is élvezheti a hegyvidéki panorámát. Ráadásul a Deményfalvi völgyben nem érdemes kihagyni a Dobsinai jégbarang meglátogatását sem, vagy Liptószentmiklós bájos falvának megtekintését. A Chopok csúcsra nyáron is közlekedik a felvonó, így kényelmesen akár a gyerekekkel együtt is élvezheti a panorámát. Ha pedig a hegyi kerékpározás szerelmese, jó hír, hogy akár két keréken is meg tudja hódítani a hegyeket.

A Magas-Tátrába látogatva, semmiképp ne hagyja ki a lenyűgöző Csorba-tó meglátogatását, amely mellett télen síelhet is, vagy korcsolyázhat befagyott jegén, nyáron pedig csónakkal szelheti át. A partján álló Álmok Tornya kilátóból csodás panorámában lehet része. Emellett érdemes fellátogatni Ótátrafüredről a siklóvasúttal Tarajkára (szlovák nevén Hrebienok) és a Tarpataki vízeséseket, vagy télen a híres Jégdómot megcsodálni. Télen a síelőket, nyáron a túrázókat várja a Risy, Tátralomnic és Szlovákia legmagasabb csúcsa, a Gerlachfalfi-csúcs is. Természetesen ezek mellett rengeteg könnyű, babakocsival is járható útvonal van, és a legtöbb csúcsra kényelmes felvonóval is fel lehet jutni. Emellett javasoljuk, hogy legalább egy napot töltsön el az AquaCity Popradban, ahol kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják a szórakozást és a vízi mókát.

Csehországban A gyermekes családok gyakran a Šumava felé veszik az irányt, amely nemcsak változatos természeti szépségeiről nevezetes, hanem az egész évben elérhető tevékenységek sokaságáról is. A népszerű Lipno nad Vltavou-ban nyáron a víztározót is felfedezhetik, télen pedig a síelés várja a téli sport szerelmeseit, de aLlombkorona ösvényt egész évben élvezhetik az ide érkezők. Csehország legmagasabb és leglátogatottabb hegye, az Óriás-hegység szintén nagyszerű lehetőségeket kínál a gyermekes családok számára. Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn és Janské Lázně üdülőhelyei nagyszerű létesítményeket és a gyermekeknek szóló tevékenységek széles skáláját kínálják. A legmagasabb cseh hegyet, a Sněžkát is meghódíthatja gyermekeivel. Ha nincs kedve felgyalogolni a csúcsra, a felvonóval lerövidítheti az utat. A Pec pod Sněžkou melletti parkolóból egy rövid, kihívásokkal teli ösvény vezet a felvonóhoz, az alsó felvonómegálló előtt pedig egy nagy játszótér is található.

Még a hegyekben is előfordulhat, hogy sajnos az időjárás nem alakul a legjobban. Ebben az esetben ajánljuk, hogy válasszon gyereksarokkal felszerelt szállást, ahol a gyerekek biztosan nem fognak unatkozni.